İskenderun Polisi Yıldırımtepe’de

0
543

huzur toplantısı2İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları, Asayiş Büro Amirliği, Şehit Haydar Polis Merkezi Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelinden oluşan grup, düzenli aralıklarla İskenderun mahallelerini dolaşarak Polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi ve halkın daha güvenli ve huzurlu yaşayabilmesi adına mahalle toplantılarına devam ediyor.

İskenderun Polisi, bu kez Yıldırımtepe Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımızın asayiş konularındaki sıkıntı, talep ve önerilerini dinledi, faaliyetlerini anlattı.

Toplantıya, Yıldırım Tepe Mahalle Muhtarı Şeyhmus Özdemir, mahalle imamı, kanaat önderleri ve mahalle sakinleri katıldı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Yavuz Arısoy ve Murat Karayılan, suçun önlenmesi noktasında vatandaşların polisle müşterek hareket ederek, karşılaşılan olaylarda erken müdahale için sağduyulu olunmasını istedi.

Toplantıya yoğun ilgi gösteren bayan katılımcılarla, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde çalışan bayan polisler yakından ilgilendiler, sorunlarını dinleyip sohbet ettiler. Bayan polisler; “Toplumun çekirdeği ailedir, çocuklarınızı mahalle ve okul çevresinde karşılaşabilecekleri kötü alışkanlıklara karşı uyarın, internet kullanımlarına kontrollü sınırlama getirin, internet hayatımızda olsun ama hayatımız olmasın, çocuklarınızı bilgisayarlardaki şiddet oyunlarından ve zararlı programlardan koruyun, çocuklarınıza karşı daha duyarlı ve hassas davranıp onlarla olumlu diyaloglar içerisinde sorunlarını paylaşarak sağlıklı çözümleri birlikte üretin. Hırsızlığa karşı kapı ve pencereleri kontrol edin, evinize ve apartmanınıza gelen tanımadığınız şüpheli kişileri içeri almayın. Şüpheli olay ve kişileri gördüğünüzde 155 Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunun” dediler ve ayrıca broşür dağıtarak bilgilendirme yaptılar.

Mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirerek, bu şekilde bilinçlendirme toplantılarının faydalı olduğunu belirttiler ve bu ilgi, alakadan dolayı Emniyet Mensuplarına minnettar olduklarını ifade edip teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here