“İskenderun Lisesinin Tarihi Binasını Güzelleştireceğiz”

0
107

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İskenderun Lisesinde İncelemelerde Bulundu

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere kentimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1901’de yılında yapılan İskenderun Lisesi tarihi binasını da gezdi.

Geçtiğimiz aylarda ‘Tarihimize Sahip Çıkalım’ başlığıyla gündeme taşıdığımız ve daha sonra pek çok meslektaşımızın da titizlikle üzerinde durduğu İskenderun Lisesi tarihi binasının restorasyonuyla ilgili görüş teatisinde bulunan Bakan Selçuk, binanın tarihi hakkında bilgiler aldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte İskenderun Lisesini ziyaret eden Bakan Selçuk, böyle tarihi binanın sadece bir okul değil coğrafyanın sosyal bir sermayesi olarak değerlendirilmesinden yana olduklarını vurguladı.

İskenderun Lisesi olarak hizmet eden bahçe içerisindeki yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan 1901 yılı yapımı tarihi binayı gezerek bilgi alan Bakan Selçuk, lisenin anı defterini de imzalayarak; “Böyle tarihi bir binanın burada sadece bir okul binası olarak değil bu coğrafyanın sosyal bir sermayesi olarak değerlendirilmesi ve hatıralara hürmeten burada bir kültür merkezi, kütüphanesi şuanda netleşmemekle beraber hizmet yapılabilmesi imkanını birlikte değerlendiriyoruz. Bu konuya hepimiz oldukça sıcak bakıyoruz. Netice itibariyle el birliğiyle burayı güzelleştirme konusunda kararlıyız. İskenderun Lisesinin tarihi binasını güzelleştireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise MEB Bakanı Selçuk ile tarihi binayı incelediklerini belirterek; “Konu ile ilgili sayın bakanımız gerekli açıklamaları yaparak bu tarihi binayı güzelleştireceklerini söyledi. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tarihi binada gerekli restorasyonun yapılması noktasında bizlerde konunun her daim takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk Lise ziyareti öncesinde, Ak Parti Hatay milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Basına kapalı gerçekleşen buluşmada Selçuk, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür sertifikası verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here