İskenderun İl Olacak! İskenderun İl Olmalı!

1
2735

Çocuk ve gençlik yıllarımdan bu yana “İskenderun il olmalı ve olacak” sözleriyle bu yaşa geldim dayandım. Hatay ilini bir bütün görenler ve de Antakya Lobisinin İskenderun’u hep kendileri için bir sahil kasabası gibi gördüklerinden dolayı devamlı karşı çıktılar ve hala da karşı çıkıyorlar. Biliyorlar ki İskenderun il olduğunda, İskenderun’dan Hatay il merkezine gidecek olan çoğu maddi imkânların önü kesilecek.

İskenderun il olursa, tarihinde var olan büyüklüğüyle bölgenin en önde gelen bir şehri haline gelecek. O yüzden ‘İskenderun aman bizim olsun kimseye gitmesin’ diye yapılan çığırtkanlıkların eninde sonunda sonu gelecek. Sonu da gelmeli artık.

İskenderun hızla insan nüfusu artan bir mega şehir. Türkiye genelinde böyle büyüyen şehirler var mı? Tabi ki var. Yaklaşık il olmayı bekleyen benim bildiğim kadarıyla otuzun üstünde ilçe var. Bu otuz ilçe arasında il olmayı gerçekten hak eden İskenderun var.

Geçenlerde sosyal medya üzerinde bir anekdot, yani ufakta olsa uyarı gibi bir yazıyı toplumsal şekilde paylaştım. Hâlbuki ben; İskenderun’un il olma konusunda, geçmiş yıllarda onlarca makaleler yazmış, ayrıca, bir fiil Ankara İskenderun arasında yıllarca mekik dokuyan bir kişiyim. Yazdığım her yazı sonrası çoğu vatandaşlarımızın kinayeli yorumlar yapması gayet normal. “İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır” Atasözü aslında her şeyi anlatmaya yetiyor. “Armut piş önüme düş” gibi düşünceler içerisinde olan biz İskenderunlular, asla bu şehre sahip çıkamadık. İl olmamız uğruna bizler ne yaptık dedikodulardan başka?… Birileri çalışır diğerleri onları şakşaklar.

Bu konuda derin ve sıkıntılı geçmişi aralayacak değilim çünkü artık yüreğim kalmadı. Şimdi gelin hep beraber önümüze bakalım. Allah’ın lütfu olan bazı olağanüstü olaylara gönülden inanmak gerekir. Her ne kadar bazı kesimler ilk önceleri karşı çıksa da Fatih Tosyalı İskenderun Belediye Başkanı oldu. İyi ki oldu. Daha az bir zaman önce görevi teslim aldığı andan itibaren, vatandaşlar ile duygusal birlikteliği sağladı. İskenderun Belediyesinde vatandaşlarına yapması gereken, olumlu çalışmaları sırasıyla görüyor ve onun bu yakın ilgisi gönülleri kendisine sıkıca bağlıyor.

İskenderun Belediyesinin geçmişi karmakarışık! Daha evvel görev yapan belediye başkanları, görevleri süresince ne yapmış ne yapmamış ve göreve gelmeden önce neydiler ve sonra ne oldular gibi araştırmaların çok dikkatli şekilde takip edildiğini biliyorum. Bu memleketin sırtına vurarak bir yerlere gelmiş olanlardan er geç hesap sorulacak! Hali hazırda belediye personeli olarak, görev yapanların şecereleri titizlikle araştırılıyor.. Kimse endişeye kapılmasın ah yerde kalmayacak!

Gelelim il olma konumuza! Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile en iyi diyaloglar içerisinde olan kişi İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ağabeyi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı. Onun gücü asla unutulmamalı.

Türkiye ve dışında sanayi kolunda haklı kariyer sahibi! Onun mesleki ve insani gücü ileride kapanan kapılarımızın açılacağının delaletidir. İskenderun sevdalısı bir insan! Dünyanın neresinde olursa olsun İskenderun denizinin burcu-burcu kokan azot kokusunun hayranıdır. Allah gücüne güç katsın ona başka söyleyecek söz bulamıyorum.

İskenderunlular olarak Sayın Fuat Tosyalı’ya ricada bulunsak, o bizi asla ters köşeye itmez. Gerçi belediye başkanımızla özel sohbetlerinde bu il olmamızın gerçekleşme konusu, gündemlerine gelmiştir. Belediye Başkanımızın il olma konumuz üzerinde çok geniş planları var. Onu ancak İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı biliyor ve ona göre ileriye dönük planlarında çizdiği en önemli konuların başında yer aldığıdır.

Yani anlayacağınız İskenderun şu an hiçbir zaman yalnız değil. İl oluruz veya olmayız onu şu an siz vatandaşlarımız gibi bende merakla bekliyorum. Ama olumlu sezgilerim var. İskenderun’un yalnız olmadığını artık tam manasıyla idrak ediyorum. 23 Haziran’dan sonra Türkiye genelinde il olması planlanan ilçelerin arasında İskenderun en başta yer alıyor. Ulusal medya bu konuyu devamlı gündemde tutuyor. Onlar bu konuyu gündemde tutuyorsa biz İskenderunlular olarak, bizlerde bu Arap saçına dönmüş konumuzu gündem de tutmamız gerek. Öyle eften püften yorumlarla bu işi gündemde tutamayız. Her kes kendine düşen görevi yerine getirmeli ve ondan sonra bilinçli yorumlarla görev yapanlara güç katmalıyız.

Türkiye genelinde olumlu girişimlere imza atan Tosyalı kardeşleri tebrik ediyorum. Fuat Tosyalı Cumhurbaşkanlığı Varlık Fonu Yönetim Kurulunda ve diğer başkanlıklarını yazmıyorum. Fatih Tosyalı İskenderun Belediye Başkanı, Ayhan Tosyalı 1. OSB Başkanı, Fuat Tosyalı’nın oğlu Şerif Tosyalı ise Osmaniye OSB Başkan vekili.

İşte anlatmak istediği şeylerin özü… Tebrik ediyorum. İnşallah hayırlı haberleri en kısa sürede duyar ve bizlerde çocuklar gibi seviniriz.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here