İskenderun, İbrahim Gül’ü Sevdi

0
92

Bir daha aday olur olmaz bilmiyorum ama İbrahim Gül, genç, dinamik, sevgi dolu yapısını tecrübesiyle birleştiren başarılı atılımlarıyla gönüllere taht kurdu.

Siyaset, bazen kolay gibi gözükse de ortaya çıkan nedeni belli ve belli olmayan şansızlıklardan ötürü elde edinilmek isteneni bir çırpıda alır götürür. Böyle vakalarda birçok siyasiler daha işin başında ringe havlu atar. Kendisine çok ümit bağlayan seçmenlerini unutur ve başka kulvarlarda hayatını ikame ettirir. Anlayacağınız böyle yapıda olan kişilerin siyasi kişilikleri bir çırpıda biter tükenir.

İbrahim Gül her yapılan seçimlerde liderliğine ramak kala seçim kaybettiği halde, o asla vatandaşları ve sevenleri arasında kopukluğa yer vermedi. İlk siyasi hayatına başladığı yerden düşüp kalkarak, her zaman kendini sevenleri arasında buldu.

İskenderun şimdiye kadar tüm siyasi partileri denedi ama MHP ile bir türlü çark etmedi. Hâlbuki sağ cenaha mensup tüm siyasi partilerin tabanında MHP var. Türkiye içerisinde oluşula gelen memleket bozguncuların tek korkusu MHP! Ne hikmettir, seçim zamanlarında bu partiyi öcü gibi göstermek isterler. Vatandaşların öz duygularıyla oynanarak, MHP ile küskünlük yaratılır. Bu gibi oluşumlar kimlerin işine geldiği bilindiği halde, MHP kullanılarak üst basamakları uçarak çıkar partiler. Her şey basamaklar çıkana kadar. Ondan sonra yine MHP öcüleştirilir. Zora düşmedikten sonra MHP hepten unutulur.

Ülkücülüğü türkü sananların eninde sonunda geleceği yer kürkçü dükkânıdır. Zirvede kendilerini özgür sanan partiler, sıkıştıkları an zamanı yine MHP ile güzelleştirmek ister. İktidarı alıp gidenlerin arasında binlerce MHP sempatizanı var. Çoğunu başka partilerde görüyorum, görüyoruz ama ne dersin? Allah onları ıslah etsin.

İskenderun’da eski dava insanlarını görüyorum. Beni gördüklerinde nedense telaşlanırlar. Neden telaşlanırlar, buna gerçekten bir anlam veremem. Bir zamanlar MHP basmağını memlekette çok iyi kullandılar. Seçimlere gidileceği sene seçmenlerin yüzde altmışı, derken yüzde sekseni MHP selamı ile belediye başkanlığını kazanmadı mı? İskenderun kendine bir lider arıyordu. Onu da MHP sempatizanlığıyla bulmuştu. Şimdi nereye gitti bu insanlar?. Bir kısmı Ak Parti ve diğer partilere dağıldılar. MHP’ye gönülden bağlı partililer, MHP’nin yanından zerre kadar ayrılmadılar.

MHP sempatizanları ise bir oraya bir buraya hala gidip geliyorlar. Hedik bulgur misali kaynayıp duruyorlar. Oralarda rahat ederler mi bilmem ama şu an kendilerini çok rahat hissediyorlar ki memnunlar yerlerinde!.. Bir zamanlar siyasi iktidarı ele geçiren liderlerin çoğu MHP ile yollarını birleştirip ayırmadı mı? Süleyman Demirel, Turgut Özal, Ecevit’in yüzde oranıyla gelen oyların çoğunluğu MHP ağırlıklı değil miydi? Hiç kimse kendini kandırmasın. Gerçekten ortaya çıkan sonuç bu!

Bazen başka partili kişilerle karşılaşıyor ve onlarla konuşmuşluğum oluyor. “…Gardaş ne olacak bu memleketin hali diye acı içinde yakınıyorlar…” Bu kişiler MHP kökenli kişiler. Şimdi başka partilerin yanında ama bana MHP’liyim diye konuşuyorlar. Bir zamanlar MHP uğruna canını dişine takan bu kişi veya kişilerin gönlünde sessiz yanan ateşin koru hala onlarda mevcut. ‘MHP ile uzaktan yakından ilişiğin kalmadığı halde, neden MHP tarzında konuşuyorsun’ dediğimde, bana ‘Ne olursa olsun içimiz dışımız MHP Gardaş’ der güler geçerler.

Gel de gülme gel de şaşırma… Aslında MHP tüm partilerin tabanlarında var. Milliyetçiliğin merkez çizgisi! Olası bir karışıklıkta, vatan toprakları tehlike altına girdiğinde; MHP kılıf olur ülkeyi topyekûn ayağa kaldırır. Türk bayrağımızın yanında üç hilalli bayrağı kapan sahalara doğru koşar. Yakın tarihimiz bu birlikteliğe şahit.

Mersin bazen gidip geldiğim bir il. Akrabalarım da var orada. Oldum olası CHP ağırlıklıdır. CHP ile yatar CHP ile kalkarlar. Güneydoğu’dan gelen yerleşimcilerden dolayı başkalarıyla bir olanlar, bugün ellerinde MHP bayrağı ile dolaşıyor. Yakın zaman önce MHP ile hiçbir bağı bulunmayan bu ilimizde, MHP marşları korkusuzca aşikar şekilde çaldıkça çalıyor. MHP’nin neden burada hızla ivme kazandığını bir düşünün bakalım. Şimdiye kadar bir milletvekili çıkartmayan MHP bu ilimizde destanlaşmış. Adamların kendi öz şehirlerinde başkaları cirit atarken onlara karşı çıkan MHP, kendilerinin büyüdükleri cadde ve sokaklarında tanımadıkları insanlar var.. Memleket elden gitmiş kurtuluşlarının çaresini MHP olarak görüyor Mersinli.

İşte dediğim gibi zor günlerin partisi MHP. Yalınız Mersin mi? Şu an MHP ile yollarını birleştiren çok il ve ilçemiz var. Teröre karşı nefretlerin inmediği yurdumuzda, MHP gittikçe güç kazanmaya devam edecek. Önümüzde yapılacak olan seçim, tabanın tavana bağırdığı ses olacak. İskenderun için ise ne söylenecek bekleyip göreceğiz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here