İskenderun Gazetesi 77 Yaşında…

0
123

Adını İskenderun’dan alan İskenderun Gazetesi, bugün 76. Yayın yılından ikinci gününü alıyor. Kutlu olsun. 23 Temmuz 1947’de kurulan ‘İskenderun’un ilk siyasi ve müstakil gazetesi’ inanın bana ilk günün heyecanını yaşıyor.

Gazetemiz kurucusu Suphi Levent’i, bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyoruz. Yine gazetemize tam 76 yıl emek veren yazı işleri müdürümüze, sayfalarımızı açtığımız birbirinden değerli köşe yazarlarımıza, muhabirlerimize, baskı personellerimize, konuk yazarlarımıza, yayınımıza olabildiğince destek olan okur ve abonelerimize, internet editörümüze yürekten teşekkür ediyoruz. Bugün hayatta olmayan ve İskenderun Gazetesi’ne bir şekilde hizmet vermiş olan tüm güzel yürekleri sevgi ve rahmetle anıyoruz.

*Rızkullah Terbiyeli ile Yola Devam…

İskenderun Gazetesi Suphi Levent sonrası 1980’li yıllarda Rızkullah Terbiyeli’nin imtiyaz sahipliği ile yoluna devam etti. Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli, İnternet ve Sayfa Editörümüz Helga Terbiyeli, gazetemize güç veren, ilkeli yayıncılığın başarılı temsilcileri oldular.

Yıllar içinde yaşama veda eden değerlerimiz oldu. Eğitim yazarımız Gürcan Özdemir muhteşem yazılarıyla gazetemize destek verenlerdendi. 2021 yılında onu amansız rahatsızlığı nedeniyle kaybettik. Nurlarda uyusun. Allah rahmet eylesin.

Bir diğer acı kaybımızı Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Bağırsakçı ile yaşadık. Geçtiğimiz Mayıs ayında yine çaresiz bir hastalık neticesi kaybettiğimiz Semir abimiz, İskenderun Gazetesi’ne ciddi katkı veren bir çekirdekten yetişme bir gazeteciydi. O da ışıklarda uyusun. Rahmeti bol olsun.

*Yapıcı Yayın Anlayışını Benimsedik

6 Şubat 2023 depremi sonrası gazetemiz dört aylık bir aradan sonra yeniden yayın hayatına başladı. Tekrardan İskenderun’un sesi, gözü, kulağı, konuşan yüzü olduk. Yaralar sarılırken, yapıcı bir yayın anlayışını benimsedik. Kırıp, dökmek, yerden yere vurmak çok kolay. Ancak amaç üzüm yemek yani İskenderun’un geleceği ise yapıcı ve yerinde eleştiri, hak edene övgü, uyarılar ve önerilerle yolumuza devam etmeyi tercih ettik. Bundan sonra da tatlı sert yayın anlayışımız İskenderun, Hatay ve Anadolu için devam edecektir.

*Sorumluluğumuzun Farkındayız

Geride kalan 76 yıl bize kıdem şımarıklığı değil aksine sorumluluk yüklemiş ve bizleri çok daha dikkatli yayıncılığa sevk etmiştir. Sorumluluğumuzun ve sırtımızdaki yükün bilincindeyiz.

Köşe yazarlarımız Yasemin Tümkaya, Medyatik Bakış, ben Doğan Süslü, Yaşar Bilgin, Öner Çetinkaya, Nurettin Can, Spor Yazarımız Öcal Çulcuoğlu ve başyazarımız Rızkullah Terbiyeli ile birlikte gazetecimizi ikinci ve üçüncü kuşak eliyle 100. Yıla, yani bir asra taşımak arzusundayız. Bizler belki 100. Yılı göremeyiz ama ben inanıyorum ki ikinci ve üçüncü kuşak eliyle, İskenderun Gazetesi 100. Yayın Yılını, bir asrı görecektir…

Dünyada, Avrupa’da, gelişmiş ülkelerde bu derece yıllanmış gazetelere çeşitli destek ve moral ödülleri verilir. Bizim ülkemizde bu tür gazeteler nedense görülmüyor. Anadolu da sayıları çok fazla olamayan yıllanmış gazeteler, aslında tek-tek tespit edilip, her birine ayrı birer motivasyon ve moral ödülleri verilebilir. İletişim Daire Başkanlığı ya da Kültür Bakanlığı umarım bu manevi destek önerimle ilgilenirler…

*Kamu Yararını Yine Ön Planda Tutacağız…

İskenderun Gazetesi olarak dünün azmi, bugünün heyecanı ile yolumuza devam edeceğiz. Herkesin haberinin yapıldığı, kurumunu, kendini bulduğu gazeteniz İskenderun, ilkeli ve tarafsız yayıncılığın yine öncüsü ve temsilcisi olacaktır.

Haberlerimiz, manşetlerimiz, röportaj ve köşe yazılarımız bugün ve yarınlarda öncelikle kamu yararına olacaktır. Gönül köprümüzde buluşan herkese çok teşekkürler.

Sevginiz, sevgimiz, saygınız, saygımızdır…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here