İskenderun Ermeni Kilisesinde ‘Seçim’ Heyecanı!

0
299

Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlar, 11 Aralık 2019 Çarşamba günü yapılacak olan patrik seçimi için geçtiğimiz pazar günü delege seçimlerini yaptı.

Türkiye genelinde seçilen 106 Halk Delegesi ve beraberinde 14 Ruhani Meclis Delegesi olmak üzere, toplam 120 delege ile önümüzdeki Çarşamba günü Patrik seçimi yapılacak. Patrik adayları Sahap Maşalyan ve Aram Ateşyan’dan biri, turuncu ve mor delegelerin oyuyla patrik olarak seçilmiş olacak.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde de geçtiğimiz Pazar günü sandık vardı. Bölge kilisesi olması dolayısıyla, Hatay’ın ilçelerinin yanı sıra Adana, Mersin ve Malatya’dan gelen tüm Ermeni vatandaşlar İskenderun’da oyunu kullandı ve bölge için delegeler belirlendi.

Gerçekleştirilen seçimler hakkında konuşan İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilise Vakfı Başkanı Garbis Kısadur; “Bugün, bu kilisemizde ve İstanbul’daki kiliselerimizde patrik seçiminde oy kullanacak olan sivil delegelerimizin seçimlerini yapıyoruz. Türkiye genelinde 120 tane delege seçilecek. Çarşamba günü de mevcut seçilen delegeler gidip patrikhanede patriklik seçimini yapacaklar.

Şu anda İskenderun’dan bir olmak üzere Hatay’da üç vakfımız ve toplamda üç delegemiz bulunuyor. Üç delege İstanbul’da yapılacak olan Patriklik seçiminde oy kullanacaklar” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Delege Ohannes Silahlı da; “Türkiye’de yapılacak 85. patrik seçiminin delege seçimlerini bugün yapıyoruz. İki patrik adayımız var. Mor ve Turuncu listelere sahipler. Ben Turuncu Listenin delegesiyim. Bugün sivil halkımızın vermiş olduğu oylarla hangi renk kazanacaksa, o delege gidip patriklik seçiminde oy kullanacak. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu.

İskenderun’da yapılan seçimlere 74 üye katılım sağlarken, seçim sonucunda sandıktan Turuncu Liste delegesi için 62, Mor Liste delegesi için 11, bir tane de beyaz oy çıktı. Hatay’dan Turuncu delege Ohannes Silahlı, Mor delege Toni Demirci İstanbul’da gerçekleştirilecek Partrik seçiminde oy kullanacaklar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here