İskenderun Belediyesinin Ücretsiz Yaz Spor Okulları Başlıyor

0
497

İskenderun Belediyesi tarafından okulların kapanması ile birlikte öğrencilerin yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirmesi için açılan ücretsiz yaz spor okulu kayıtları devam ediyor. 11 farklı branşta eğitimin verileceği yaz spor okulları, 9 Haziran 2017 tarihinde düzenlenecek açılış töreni ile start alacak.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de her yıl düzenlenen ücretsiz yaz spor okullarının önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu. Bu yıl da yaz kurslarına devam edeceklerini ve başvuruların başladığını ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla şehir genelinde ücretsiz olarak hayata geçirdiği Spor Okullarında yeni dönem 9 Haziran 2017 Cuma günü başlıyor. Bu yıl spor okullarında Tenis, Basketbol, Voleybol, Futbol, Boks branşlarının yanı sıra Bayan Futbol, Jimnastik, Judo, Tekvando ve Yüzme branşlarında da eğitimler ve kurslar verilecek. Bu dönemde Spor Okullarından yararlanmak isteyen öğrenciler ve veliler sahildeki İskenderun Belediyesi Spor Kompleksine başvuruda bulunabilirler” dedi.

Kursların lisanslı eğitmenlerce verileceğinin de altını çizen Başkan Seyfi Dingil; “7-15 yaş arası ‘Ücretsiz Yaz Spor Okulları’ için kayıtlar başladı. Belediye olarak gençlerin spor yapabilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Spor sağlıklı bir bedenin ve ruhun oluşabilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Ailelerin çocuklarını lisanlı spor eğitmenlerimiz eşliğinde ücretsiz verilecek spor okullarına göndermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Duman, “Gençlerin Sağlıklı Yetişmesinde Öncü Oluyoruz”

İskenderun Belediye Spor Kulüp Başkanı Levent Duman da öğrencilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi, çocukların sağlıklı ve tam donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlıklara başlandığını ve binlerce çocuğa ücretsiz spor eğitimi verileceğini açıkladı. Yaz Spor Okulu ile çocukların hem verimli bir tatil geçirdiklerini hem de kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı birer nesil olarak yetiştirildiklerini söyleyen Duman; “Güney bölgesinin sportif hizmetlerini en iyi yapan belediye konumundayız. Yaz Spor Okulunu geleneksel hale getirdik. Sağlıklı nesillerin yetişmesinde sporun katkısı ve önemi büyüktür. Sosyal alanda birçok hizmet sunarak çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onların her zaman yanında olarak desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde görüşlerini ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here