İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

0
46

Tüm Maddeler Oy Birliğiyle Kabul Edildi

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Mecliste ilk olarak meclise sunulan önergeler okundu. Ak Partili Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan önergeler oy birliğiyle gündeme alındı. Meclise bir önerge de CHP’li meclis Üyesi Ali Mutlu tarafından verildi. Mutlu meclise, yazılı cevaplanması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Belediyemizde Başkan Yardımcısı olarak 6 arkadaşımızın görev yaptığı bilinmektedir. Meclis üyeleri arasından görevlendirilenlere verilecek ödeneğin aylık tutarı, ilgili belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3’ünü aşmamak üzere belediye meclisine belirlenmektedir.

1-Belediyemize bağlı kaç şirket bulunmaktadır? 2-Belediyemize bağlı şirket ve ya şirketlerde görevli Belediye Başkan Yardımcıları var mıdır? 3-Bu şirketlerden Belediye Meclisinin belirlediği maaş dışında 2. veya 3. maaş alan Belediye Başkan Yardımcısı var mıdır? Var ise ne kadar maaş almaktadırlar?

İlgili birimlerin bu konuda gereğini yaparak tarafıma yazılı olarak bilgi vermesi için önergemin başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederim.”

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu, Adalet Bakanlığına devri gerçekleştirilen ve uzun süredir kapalı olan 1 No’lu Sosyal Tesisin (Doğan Gazinosu) ne zaman faaliyete geçeceğini sordu. Kırmızıoğlu ayrıca 1-11 Kasım tarihleri arasında eski doğumevi arsasında açılacak olan Yöresel Tatlar Fuarının esnafı rahatsız ve mağdur ettiğinin konuşulduğunu bunun dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Kırmızıoğlu’na cevaben konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Doğan Gazinosunun 1 Aralık 2021 tarihinde faaliyete geçeceğini duyururken, 3 ve 5 No’lu sosyal Tesislerin ise her gün geç saatlere kadar İskenderunluların hizmetinde olduklarını hatırlattı.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi olan ‘Şevre mıntıkası 1248 ada içerisinde yer alan 1-4-5-6-14-15-20-22 nolu parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy birliğiyle kabul edilirken,

Gündemin ikinci ve üçüncü maddesi olan ‘Denizciler Mahallesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ ile ‘Belediyemiz sınırlarında bulunan mahalle ve ilçe sınırlarının keşif ve detay alımları neticesinde oluşturulan ilçe ve mahalle sınır haritasının değiştirilmesine dair gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ ve oturum başında oylanarak gündeme alınan ek madde, oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Komisyonların çalışması ve raporların hazırlanması için meclise 10 dakika ara verildi. Aranın ardından imar komisyonu tarafından, gündemin üçüncü ve gündeme dördüncü madde olarak alınan ek gündem maddesi için hazırlanan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Yine gündeme alınan İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından, nüfus ve öğrenci potansiyelinin yoğun olduğu Cumhuriyet Mahallesinde okul yapımı için alan tahsisi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 1 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00’de yapılmasına oy birliğiyle karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here