İskenderun Anadolu Lisesi Şampiyonluğunu Buruk Kutluyor!

0
314

turgut deliveli1Liseler arası Türkiye Futbol Şampiyonasının İskenderun ayağında finale İskenderun Lisesi ile Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi takımları kaldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşma sonunda İskenderun Anadolu Lisesi takımının ikinci yarıda penaltıdan attığı golle rakibini 1-0 yenerek, İskenderun şampiyonu oldu.

Beş Temmuz Stadı dış sahasında oynanan final maçına, her iki okulun öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. 35’er dakika üzerinden oynanan karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda geliştirdiği ataklarda gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı. İkinci yarıya biraz daha istekli ve hırsı başlayan İskenderun Anadolu Lisesi oldu. Karşılaşmanın 47. dakikasında gelişen atakta Muhammet Alptek’in ceza alanına gönderdiği topu rakip savunma oyuncusu elle kesince orta hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Erdal Onaylı, düzgün bir vuruş ile topu filelere gönderdi:1-0. Golden sonra beraberlik için rakip kaleye yüklenen Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi aradığı golü bulamadı.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca İskenderun Anadolu Lisesi, sahadan 1-0 galip ayrılarak, İskenderun Şampiyonu oldu. Şampiyonluğa adını bir kez daha yazdıran İskenderun Anadolu Lisesi öğrencileri sevinçlerini Beden Eğitimi Öğretmenleri Turgut Deliveli ile paylaştılar. İskenderun bölgesinde 1. olan İskenderun Anadolu Lisesi ile 2. olan Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi takımı, Hatay yarı finallerine katılarak, bu kez il birinciliği için mücadele edecekler.

Yarı Final Karşılaşmaları Yine Antakya’da!

Yıllardan beri hangi branş olursa olsun yarı final karşılaşmalarının Antakya’da yapılması yine tepkilere neden oldu. İl Spor Müdürünün yarı final maçlarının diğer ilçelerde de yapılacağı sözüne rağmen yarı final karşılaşmaları bu yılda Antakya’da yapılacak.

Bu duruma tepki gösteren İskenderun Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, tepkisini sosyal paylaşım sitesinde dile getirdi. Deliveli, tepkisinde şu ifadelere yer verdi;

“Malumunuz üzere okul futbol takımımız Belen’den Erzin’e kadar olan yerde birinciliği almış olup Hatay yarı finalini oynamaya hak kazanmıştır. 31 yıllık öğretmenlik hayatımda 2012-2013 öğretim yılında finali tarafsız sahada Sayın İl Spor Müdürü söz vererek oynatmıştır. Ancak verilen bu söz ne acıdır ki 2013-2014 yılında unutulmuş olup, maçların tekrar Antakya’da oynanması gerektiği resmi yazı ile tarafımıza tebliğ edilmiştir.

Tabi ki 2012-2013 yılında basınımızın gönül dostlarımın baskısı ve hak arama noktasında okulumuza olan katkılarını saygıyla takdirle karşıladığımı ifade etmekten onur duyarım. Sıcak demeden soğuk demeden tatil demeden emek veren bu futbolcularımın hakkını bugüne kadar birilerinin savunacağını bekledim ama nafile.

Şimdi soruyorum ben her yıl Antakya’ya gitmek zorunda mıyım? Para harcamak zorunda mıyım? Bu yarış eşit şartlarda mı oluşmakta? Hayır, eşit şartlarda değiliz! Türkiye’nin en büyük kulüpleri eğer adalet istiyorsa ben adaletin en büyüğünü istiyorum. Neden mi?

Final müsabakalarını saat 10.30’a koyan İl Spor Müdürlüğünü kınıyorum, ayıplıyorum. Arsuz’dan gelen bir sporcunun saat 10.30’da oynayacağı müsabaka için kaçta kalkması gerekmektedir? Bu konuda kime görev düşüyor ise okulumun ve futbolcularımın haklarını korumak adına yetkili herkesi göreve davet ediyorum. Bu çocuklarımın haklarının yenmemesi için izan sahibi herkesi göreve davet ediyorum. Başta dernek başkanım olmak üzere!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here