İskenderun Anadolu Lisesi AB Ülkeleriyle Projelerini Sürdürüyor

0
287

iskenderun anadolu lisesi11İskenderun Anadolu Lisesi’nin, AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi kapsamındaki 5 Avrupa ülkesindeki  okullarla ortak olarak yürüttüğü “Çevre” konulu projesi kapsamında okul çapında düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan Başak Kılıç’a bir gram altın, ikinci olan İlayda Albayrak’a MP3 çalar, üçüncü olan Yahya Arca’ya iki kişilik yemek ve dördüncü olan İrem Turaç’a da bir kişilik yemek ödülleri verildi.

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Necat Tektaş, proje kapsamındaki, çevre konusundaki 4. ve son yarışmayı tamamladıklarını, daha önce de kompozisyon, şiir ve atıklardan obje yarışması düzenlediklerini anlatarak, proje hedeflerinin en önemli kısmını öğrencilerin ve ailelerinin dikkatlerini çevre sorunlarına çekmek olduğunu söyledi.

Tektaş, 24-31 Mayıs tarihleri arasında proje ortağı olan İspanya, Almanya, Macaristan ve Romanya’dan 12 öğretmen ve 13 öğrencinin okullarını ziyaret edip bir hafta boyunca proje çalışmalarında bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Tektaş, projeyle ilgili daha geniş bilgiye www.futuregreeners.com adresinden ulaşılabileceğini de duyurdu.

Yeni Sezonda Yeni Projeler

İskenderun Anadolu Lisesi, yeni sezonda da AB üyesi ülkelerle iki farklı projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Necat Tektaş, Temmuz ayında açıklanacak olan yeni AB projeleri döneminde bir ‘Kültür’ projesine, ayrıca bir de ‘E-twinning’ projesine başvuru yaptıklarını söyleyerek Hatay’ın kültürünü Avrupalılara tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. ‘E-twinning’ projesinin Temmuz ayında başlatılıp bir yıl süreceğini kaydeden Tektaş, bu projenin, İspanya’nın Bilbao kentindeki bir okulla yürütülüp toplam 20 öğrenciyi kapsayacağını ifade etti. Tektaş; “Bu proje sayesinde öğrenciler hem karşı ülkenin kültürünü öğrenecek hem de dil ve bilgisayar becerilerini geliştirecekler. Bu proje sadece web ortamında yürütülecek” dedi.

Diğer Temmuz ayında açıklanacak proje başvurusunun kabul edilmesi halinde Bulgaristan, Polonya, İtalya ve Macaristan ile 2 yıl sürecek yeni kültür ortaklığı kurulup toplamda Türkiye’den yaklaşık 20 öğretmen ve öğrencinin yurtdışına gönderileceğini belirten Tektaş; “Projeye seçilecek öğrencilerde yabancı dil ve bilgisayar becerileri ve derslerindeki başarı öncelikli kriterler olarak belirlenmiştir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here