İskele Çalışması Hızla Devam Ediyor

0
152

Atatürk Anıtı’nın arkasında yapımına başlanan iskelede, kazık borunun çakımı yapıldı. Şahmerdan yardımıyla yapılan çalışmayı, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de izledi. Üç tane test kazık boru çakımının ardından, veriler ışığında hazırlanan borular, sahaya getirildi. Şahmerdan yardımıyla yapılan çalışmada, gün içerisinde beş adet kazık boru çakımı gerçekleştirildi.

İskelenin halkımızı denizle yakınlaştıracağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Test kazık borularının çakımının ardından veriler ışığında borular hazırlandı ve imalatı tamamlandı. Kazık borular geldi ve çakım başladı. Ortalama günde 5-6 kazık boru çakımı yapılacak. Kazık borular çakıldıkça üzerine betonlama yapılarak çalışma devam edecek” dedi.

İskelenin, halkımızın alıştığı, eski iskele yerinde yapımının sürdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “İskenderun deniz kenti ama denizden uzaklaşmıştı. Şimdi denizle yeniden yakınlaşacak” diye konuştu.

İskeleye yakın yerdeki sahil kenarında nikah salonunun çelik konstrüksiyon ve cam malzemeden yapımının sürdüğünü, ilerde marina yapılmasının düşünüldüğünü, iskelede gençlerin balık tutarak, sandal çekeceğini ve tur motorlarının yanaşacağını belirten Belediye Başkanı Civelek, İskenderun’un böyle güzel bir iskeleye kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu da dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here