İs-Der’den Zeytin Dalı Operasyonuna Destek Toplantısı

0
218

Deliveli; “Bütünlüğümüzü Korumak Zorundayız”

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Afrin Operasyonu ile ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Bayırlı Restoran (eski Yörük Çadırı)’da düzenlenen toplantıya, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, eski belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katılım gösterdi.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ev sahipliği yapan İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli, davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Toplantının amacının Zeytin Dalı Operasyonuna destek olduğunu ifade eden Deliveli; “Bu toplantının amacı Zeytindalı operasyonudur. Operasyona destek konusunda özellikle Hatay olarak bizim İskenderun olarak zayıf kaldığımızı düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarının zayıf kaldığını düşünüyorum. Bir bütün olarak ve özellikle içinde bulunduğumuz bu şartlarda birbirimize daha çok kenetlenerek bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Güneydoğu Irak ve Suriye’de sadece bir ülkede bir terörist ile savaşılmıyor, alçakça, namussuzca Avrupa Devletleri, Amerika dahil bir saldırı var, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Onların istediği bir piyon.

Biz ülke olarak dik durmasaydık, bugün orada yapılan saldırı, oradaki savaş Hatay, Urfa, Kilis’te olacaktı. Bizim kaçacak yerimiz yok. Kaçamayız, kaçmayız da zaten. Bizim şu özelliğimiz var; Türk milleti, bayrağı için ölür, vatanı için ölür. Biz rahat uyuyalım diye, Afrin sınırında Mehmetçiğimiz şehit düşüyor. Onlara her türlü desteği yapmamız gerekir. Özellikle burada siyasi parti liderlerine de çağrıda bulunuyorum; bu ülke bir mücadele içerisindeyken siyaseti bırakın, bir bütün olun. Bu bütünlüğü korumak zorundayız. Ordumuzun, devletimizin ve bugün dik duran hükümetinde arkasındayız. Bu yaştayım o hareketin içinde seve-seve gitmeye hazırım. Çocuklarımız ve geleceğimiz için ülkeyi kanıyla koruyan, orada yaşamını yitiren şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz de burada sivil toplum kuruluşları olarak ne yapmamız gerekir bunları konuşalım bir bütün halinde hareket edelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da; “Birlikteliğimizi Yüce Mevlam mübarek kılsın. Kutsal ve ulvi bir düşünce ile bir araya gelmişsiniz. Yüce Mevlam gayretlerini en makbul ibadetlerden kabul etsin. Suriye’deki savaş bir vekâlet savaşı. Kimlerin orada asıl olduğunu kimlerin de vekâletten cephede olduğunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından bakıldığında kimin düşman kimin dost olduğunu gayet rahatlıkla konuşmak mümkün, tespitler yapmak mümkün.

Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonu sebebiyle şehitlerimiz var. Özellikle terörle mücadele eden asker, polis, sivil, kamu görevlisi şehitlerimiz var. Allah’tan onlar için rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, yakınlarına ve bütün milletimize de başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimiz var, yaralı vatandaşlarımız var, yani gazilerimiz var Allah onlara da şifa versin diye elimizi açıyoruz, gönülden dua ediyoruz.

Türk milleti, şunu bütün dünya biliyor ki, ‘Bir ölür bin dirilir’. Geçtiğimiz gün Reyhanlı’ya gittiğimde hastanede saldırılar nedeniyle yaralanan bir ablamızı ziyaret ettik. Ablaya yaklaştım ‘Geçmiş olsun Allah yar ve yardımcın olsun’ dediğimde aynen söylediği şey şu oldu; ‘Ben ölmedim topuna yeterim’. Bizim kadınımız bu kadar yürekli ise gerisini anlatmamıza gerek yok” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Zeytin Dalı Operasyona destek olmak amacıyla yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here