Ak Parti İlçe Kongresi Yapıldı

0
318

Tek Listeyle Gidilen Kongrede Beyazıt Bestami Bilgili, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Seçildi

Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun 6. Olağan İlçe Kongresi geçtiğimiz haftasonu Grand Plaza’da gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede Beyazıt Bestami Bilgili, Ak Parti İskenderun ilçe başkanı seçildi.

Ak Parti İskenderun İlçe Kongresine, İl Koordinatörü Sıtkı Güvenç, TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar ve tüm Hatay Milletvekilleri, İl Başkanı İbrahim Bedir, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, İskenderun ilçe gençlik ve kadın kolları ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Kongrede ilk olarak söz alan mevcut ilçe Başkanı Ayhan Bodur, Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, yeni başkan Beyazıt Bestami Bilgili ‘ye başarılar diledi. Bodur; “Göreve geldiğimiz günden bugüne 2 yıllık süre içerisinde sizlerin gönülden destekleriyle yüklenmiş olduğumuz ağır sorumluluğu eksiksiz yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bu süreçte sıkmadık el, çalmadık kapı, bakmadık göz bırakmayıncaya kadar çalışmanın gayreti içerisinde olduk” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Afrin operasyonunda daima Mehmetçiğin yanında olduklarını, belediye olarak da her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söylerken; “Bugün İskenderun 6. olağan kongresinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugüne kadar İskenderun’da 50 yıldan beri ilk defa bir iktidara kavuştuk. Allah onlardan razı olsun, onların sayesinde, vekillerimizin sayesinde, hükümetimizin sayesinde bir sürü hizmetleri getirdik. Eksik mi eksik, hatamızda olabilir. Ben öncelikle hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Önümüzde daha güzel günler var, daha güzel hizmetlerimiz var. İskenderun kardeşlerimizle birlikte hizmet eden bugünkü görevi devreden arkadaşlarımıza da bugüne kadar yapmış oldukları hizmetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İskenderun’un ekonomisiyle, sanayisiyle her zaman farklı olan bir kent olduğunu ifade ederek; “İskenderun Hatay’ın Anadolu’ya açılan kapısı. Ticaretin, ihracatın, Hatay’ın göz bebeği… Sanayide ise bizim yüzümüzün akıdır. İskenderun hangi tarafa bakar ise baktığı taraf büyür güzelleşir sırtını döndüğü tarafta zayıflar ve geri adımda kalır. İskenderun bizlerin, hükümetimizin, partimizin ve Cumhurbaşkanımızın her zaman göz bebeği olmuştur. Bundan sonraki süreçlerde de bu devam edecektir” diye konuştu.

Son olarak söz alan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da yapılan kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek; “Ak Parti İskenderun teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar, teşkilatlarımız da görev alan, beraber yol yürüdüğümüz ilçemizin her metrekaresinde birlikte koştuğumuz arkadaşlara teşekkür ediyorum. İskenderun’da gerçekten Temmuz’un sıcağında birlikte alın teri dökerek çalıştık. Çok değerli basın mensubu arkadaşlarımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Çok güzel mücadeleler verdik, çok güzel başarıların altına imza attık” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Bestami Bilgili başkanlığında İskenderun ilçe yönetimi 24 isimden oluştu. Yönetim Kurulu’nda Abdulkadir  Büyüközer, Abdurrahman Aşkar, Ahmet Kanlı, Ayhan Dağdeviren, Bülent Tuncel, Canan Kahraman Hattapoğlu, Fahri Çelik, Gökhan Zeybek, Halil İbrahim Sarsılmaz, Hayri Hançer, İbrahim Ertuğrul, Mahmut Altun, Mehmet Öztürk, Mehmet Burak Bakır, Mehmet Mustafa Kaya, Muhsin Yeter, Murat Fer, Necdet Tuncer, Onur Açıkalın, Pakize Ulutaş Kurtul, Şehmus Ayaz, Veysel Yayla, Volkan Er Yakup Kılınç yer aldı.

Seçim sonrası kısa bir değerlendirme yapan Yeni Başkan Bestami Bilgili de; “Çıktığımız bu yolda Allah yâr ve yardımcımız olsun. Hiç bir kesimi ötelemeden Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi ve tüm etnik köken hangi din, dil, ırk, mezhep olursa olsun biz İskenderun’u kucaklayacağız. Önümüzde 2019 seçimi var. 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru durmadan yorulmadan çalışacağız. Tüm hemşerilerime desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here