İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel İGC’yi Ziyaret Etti

0
359

“Gençlerimizi Kötü Alışkanlıklardan Kurtarmak İçin Çabalıyoruz”

İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Gündel, samimi karşılamadan ötürü teşekkürlerini iletti.

Gençleri spora yöneltebilmek için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gündel, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Günümüz gençliğini tehdit eden 3 önemli sorunun uyuşturucu, obezite ve teknoloji olduğunu kaydeden Gündel; “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizi spora yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan kurtarmak için pek çok projeyi uygulamaya koyduk. İskenderun ve Arsuz genelinde 4 bin 500, Hatay genelinde 15 bin çocuğu yetenek taramasından geçirdik. Hem çocuklarımızı hem de ailelerini salonlara çekmiş olduk. İlkokul 3.sınıf düzeyindeki bu çocuklardan 177 tanesine 18 ay boyunca özel spor dersleri verilecek ve meyilli oldukları branşlara yönlendirilecek” diye konuştu.

Geleceğin çocukların elinde olduğunu vurgulayan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gündel;  “Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak çalışması ile Türkiye genelinde 100 bin Hatay da ise bin 500 Çocuğa yüzme öğretiyoruz. Bu çocuklardan 1 tanesi bile çok başarılı olarak olimpiyatlara katılsa ülkemiz için de başarı olur. Bunların yanı sıra SODES projesi çerçevesinde alt gelir grubunda bulunan 50 çocuğa malzemeleri de bizden olmak üzere yüzme öğretiyoruz. Hatay genelinde bin 200 civarında çocuk bundan faydalanacak. Mart ayına kadar sürecek. Pek çok branşımız olduğunu da hatırlatmak isterim” dedi.

Gündel, isteyen herkesin salonlara gelerek spor yapabileceğini de belirterek; “Spor çok önemlidir. Tüm vatandaşlarımızın az ya da çok bir spor dalıyla ilgilenmelerini çok önemsiyoruz. Bu nedenle herkesi Gençlik Spor Salonlarına bekliyoruz. Burada antrenörlerimiz de vatandaşlarımıza yardımcı olurlar” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here