“İktidar Uğruna Türkiye’yi Ateşe Attılar”

0
62

mevlüt dudu (6)İskenderun Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eden CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Ülke Gündemine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin erken seçime değil istikrarlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Milletvekili Dudu, koalisyonların tek başına iktidardan daha hayırlı olduğunu ifade etti.

“Koalisyonlar Tek Başına İktidarlardan Daha Hayırlıdır”

Ülkenin artık koalisyonlar dönemine girdiğini vurgulayan CHP’li Vekil Dudu; “Milli irade önümüze bir tablo koydu. Bu tabloya göre AKP’nin 13 yıllık iktidarı sona ermiştir. Türkiye artık koalisyonlar dönemine girmiştir. Koalisyondan da korkmamak gerekir. Özellikle Türkiye gibi demokrasi kültürü çok fazla gelişmemiş ülkelerde koalisyonlar tek başına iktidarlardan daha hayırlıdır diye düşünüyorum. En azından koalisyon uzlaşma demek daha fazla demokrasi demektir. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.

Buradan bir hükümet bir koalisyon çıkarılması gerekiyor ama 7 Haziran seçimlerinden bu yana iki ayı aşkın bir süre geçti hala bir koalisyon seçeneği ortaya koyulabilmiş değil. Bizler CHP olarak seçim akşamından itibaren son derece koalisyona mantıklı yaklaşıyoruz. Genel başkanımız yaptığı ilk açıklamasında çok sağduyulu hareket edeceğini ifade etti. Halen de o yolda yürüyoruz. Hiçbir seçeneğe de kapalı değiliz. Türkiye’nin erken seçime değil istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var. Ekonominin geldiği nokta ortada” diye konuştu.

mevlüt dudu (7)

Milletimiz Erken Seçimde Bu İşi Bitirecektir

Çözüm sürecine değinip Türkiye’yi iktidar uğruna erken seçime sürükleyenlerin olduğuna da dikkat çeken Vekil Dudu; “Yıllarca çözüm süreci, barış süreci masalıyla bu halkı aldatanlar, analar ağlamasın diyenler bir günde analar ağlasın demeye başladı. Çocuklarımız feda olsun demeye başladılar. Tabii ki kimin çocukları? Elbette kendi çocukları değil, fakir fukaranın çocukları!

İktidar uğruna Türkiye’yi ateşe attılar. Bir erken seçim ile tek başlarına iktidarı hedefliyorlar. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Türkiye’yi iktidar hırsı uğruna erken seçime sürüklemek isteyen bu zihniyet erken seçimde çok ağır bir bedel ödeyecektir. Emimin ki 7 Haziran’da bu işi yarım bırakan milletimiz erken seçimde bu işi bitirecektir” şeklinde konuştu.

Elektrik Kesintileri Özelleştirmenin Sonucu

Ayrıca, son zamanlarda bölgede yaşanan sık elektrik kesintilerinin sebebinin ‘özelleştirme’ olduğunu söyleyen Milletvekili Dudu; “Bunun sebebi, elektrikle ilgili iletim alt yapısına önem verilmemesinden kaynaklanıyor. Vahşi kapitalizmin, özelleştirmenin bir sonucudur bu! Biliyorsunuz ki elektrik dağıtımı Hatay’da özelleştirildi ama özelleştirmeyi alan şirket gereği gibi altyapı yatırımını yapması gerekirken yapmıyor. Özelleştirmenin amacı budur zaten. Eğer olduğu gibi, mevcut imkân ve altyapı ile devam edilecekse o zaman neden özelleştirme yapıldı?” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here