İki Akademisyenin Tutuklanmasına Tepkiler Büyüyor!

0
161

Açlık grevinin 77’nci gününde tutuklanarak cezaevine gönderilen akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri yurdun dört bir yanında devam ediyor.

Ankara’da CHP’li Milletvekilleri oturma eylemi yaparken, Antakya’da da bir grup Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Ancak Antakya’da eylem yapmak isteyen gruba sert müdahale eden polis 19 kişiyi gözaltına aldı.

Antakya’daki eyleme polis, ‘izinsiz’ gerekçesiyle izin vermedi. Hatay Valiliği civarında bulunan Eğitim Sen binası önüne gelen polis ekipleri burada toplananlara sert müdahale etti.

TOMA, çevik kuvvet, resmi ve sivil onlarca polis ile sendika binasını basan polis, sendikanın olduğu pasaj içine bol miktarda biber gazı sıktı. Grup adına bir açıklama yapan Ayhan Erkal ve bazı üyeler, bugüne kadar defalarca talep etmelerine rağmen OHAL gerekçesiyle izin alamadıklarını ifade ederek, bugün de sadece bir araya gelerek tepkilerini dile getirmek için bir basın açıklaması yapmak istediklerini ama polisin sert ve acımasız saldırısı ile karşılaştıklarını belirttiler. Gözaltına alınan 19 kişi, gecenin geç saatlerine doğru ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.

Milletvekilleri ‘Volta’ Attı

Ankara’daki eylemde ise, aralarında CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın da olduğu bir grup CHP Milletvekili, Yüksel Caddesinde oturma eylemi yaptı. Ülke insanlarının OHAL ile terbiye edilmeye çalışıldığını ve Türkiye’nin adeta bir ‘Açık Cezaevi’ haline dönüştürüldüğünü iddia eden vekiller cadde boyunca ‘volta’ attı.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın olduğu 20’ye yakın milletvekili, KHK ile mesleklerinden atılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevinin 77’nci gününde tutuklanmasını protesto etmek için Yüksel Caddesi girişinde oturma eylemi düzenledi. Polis engeline milletvekilleri de takıldı. Polis, emir aldıkları gerekçesiyle vekilleri almak istemeyince polis ekipleri ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

milletvekilleri volta attı ile ilgili görsel sonucu

Halkın Yüksel Caddesi’ne girişinin engellenmesinin kanunen mümkün olmadığını ve verilen emir ile polisin uygulamasının kanunsuz olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın serbest bırakılmasını istedi.

Voltalı Eylem

Polis ekiplerinin uygulamaları nedeniyle ülkenin yarı açık bir cezaevine döndüğünü savunan Ağbaba, herkesi, bulunduğu yerde volta atmaya davet etti. Ağbaba’nın çağrısının ardından milletvekilleri gruplar halinde Karanfil Sokak’ta volta attı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here