CHP Belen’den Sözcü Gazetesi’ne Yapılan Saldırılara Protesto!

0
143

Yüksel; “Haksızlığa Hukuksuzluğa Karşı Her Zaman Başkaldıracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Örgütü, ‘Sözcü Gazetesi’ne yapılan saldırılara yanıt verdi. Gazete bayisi önünde bir araya gelen CHP Belen Ailesi, birer Sözcü Gazetesi alarak, gazetenin destekçisi olacaklarını haykırdılar.

Burada bir konuşma yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her zaman haksızlığın adaletsizliğin sesi olacaklarını vurguladı.

Sözcü Gazetesine yapılan baskıları protesto etmek için toplandıklarını söyleyen Yüksel, doğruları söylemekten ve doğruları söyleyenden yana olacaklarını kaydederek; “Sözcü Gazetesine yapılan baskıları protesto etmek, kınamak için, halkın sesi olan Sözcü Gazetesine sahip çıkmak için gazete bayisi önünde toplandık. Sözcü Gazetesi yalnız değildir, sahipsiz değildir diye haykırmak için bir araya geldik.

Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basın hür bir şekilde haber yapamazsa, o ülkede demokrasiden, haktan ve hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Düşünün Sözcü Gazetesi kurulduğu günden bu yana Atatürk Cumhuriyetine, Cumhuriyet ilkelerine, adalete sahip çıkmıştır. Sözcü Gazetesi her çıkan sayısında haksızlığa karşı baş kaldırmıştır. Niye yapılıyor? İşte bunun için yapılıyor bu saldırılar. Yandaş olmadığı için, birilerinin borazanı olmadığı için… Sözcü Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi susturulmak isteniyor ama şu unutulmasın, korkunun ecele faydası yok. Gerekirse hepimiz bir Sözcü Gazetesi olacağız, ağaca yazacağız, duvarlara yazacağız, haksızlığa hukuksuzluğa karşı yine de isyan edeceğiz, yine de baş kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar FETÖ aleyhine en çok yazılar yazan Sözcü Gazetesine FETÖ’cü suçlamasıyla saldırılmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Yüksel; “Sözcü Gazetesine FETÖ terör örgütü 30 tane dava açıyor ve FETÖ’ye kimse ‘FETÖ terör örgütü’ demediği tarihlerde Sözcü Gazetesi FETÖ aleyhine başlık atıyordu. Şimdi hiç utanmadan, sıkılmadan Sözcü Gazetesi güya FETÖ terör örgütünün uzantısıymış veya desteklemiş gibi yakıştırmalara kargalar bile güler. Onun için Sözcü Gazetesine sahip çıkacağız, okuyacağız, okutacağız. Gerekirse de bir tane iki tane alacağız ve ülkemizde demokrasi adına elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Şu hiç unutulmasın, dirileceğiz, hortlayacağız, geleceğimize, demokrasimize, çocuklarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Açlık grevinde olan iki akademisyenin tutuklanması ile ilgili de görüşlerini dile getiren Yüksel; “Açlık grevi yapan 2 vatandaşımıza maruz görülen haksızlığa da isyan ediyoruz. Açlık grevi en masum eylemdir. Elinde taş yok, silah yok, bomba yok… Açlık grevindeki insana devlet mazlum elini uzatır, vicdanını uzatır, vicdanı ile kucaklar. Niye yapıyorsun diye bir sorar ama geldiğimiz noktada ülkemiz maalesef haksızlığın, adaletsizliğin kol gezdiği bir ülke olmuş, hukuk yerle bir olmuş, adalet yerle bir olmuştur. Onun için ülkemizi bu duruma düşürenleri lanetliyorum ve kınıyorum. Eşkıyanın hükümdarlarına Türk halkı izin vermeyecektir. Bu halk ezelden beridir hür yaşamıştır, bundan sonra da hür yaşayacaktır. Bu bozuk düzene dur demekten vazgeçmeyeceğiz! Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here