İkem Öğrencileri Kodlama Sertifikalarını Aldılar

0
136

Özel İKEM Koleji’nden 185 öğrenci, Kodlama dersinin birinci bölümünde code.org sitesi üzerinden kendilerine tanımlanan tüm adımları tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. İKEM Kolejinin konferans salonunda düzenlenen törenle öğrencilere sertifikalarını Okul Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz takdim etti.

Özel İKEM Koleji teknolojiyi eğitimde başarılı bir şekilde uyguluyor. Özel İKEM Koleji Kodlama derslerine, yürütmekte olduğu “thinking…coding” Erasmus+ projesi kapsamında  2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 3. Sınıf öğrencileri ile pilot çalışmalarla başladı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 4. 5. ve 6. sınıfların eğitim müfredatına kattı. Elde edilen başarılı sonuçlar doğrultusunda Anasınıfından itibaren tüm öğrencileriyle kodlama çalışmalarına başladı.

Kodlama dersinin temel amacı çocuklarımıza sadece bilgisayar bilimleri, bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak değil, aynı zamanda 21’ci yy. becerileri arasında bulunan, tüm dünyada kabul görmüş ve her bireyin edinmesi gerektiğine inanılan Bilişimsel Düşünme Yöntemini eğitimin bir parçası haline getirmektir. İKEM Koleji öğrencileri kodlama dersleriyle teknolojide tüketen değil, üreten nesil olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kodlama derslerinde analitik düşünce sistemini ve kodlama mantığını öğrenerek, kendi hikaye uygulamalarının ve oyunlarının temellerini atıyorlar.

İlkokul 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileriyle yapılan “Kodlama” dersinde, analitik düşünme becerilerinin gelişmesi, doğru karar verme, problem çözme becerilerinin gelişmesi, algoritmik düşüncenin gelişmesi gibi kazanımlara önem veriliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here