‘İhtiyacınız Olduğunda Alamayacağınız Tek Şey Sigortadır’

0
122

İTSO ile İSADER İşbirliğiyle Düzenlenen Meslek Edindirme Kursları Başladı

İTSO ile İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) işbirliğiyle düzenlen ‘Sigortacılık Meslek Edindirme’ kursları yoğun katılımla başladı.

‘İhtiyacınız olduğunda alamayacağınız Tek şey Sigortadır’ bilinci ile hareket eden İSADER, İTSO ile birlikte yine önemli bir projeyi gerçekleştiriyor. Bu yılki eğitimlerde sloganı ‘EMPATİ’ olarak belirleyen İSADER, Sigortacılık mesleğinde karşılıklı görüş alış verişi ve diyalogun önemini vurguluyor.

Sigortacılık Meslek edindirme kurslarının ilk gününde açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve mesleki gelişimlerine katkılar sağlamak maksadıyla, sürekli olarak eğitimler düzenlediklerini, paneller ve bilgilendirme toplantıları organize ettiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda, İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği işbirliğiyle düzenledikleri Sigortacılık Mesleki eğitimlerinin ardından, eğitimlere katılarak sertifikalarını alan kursiyerlerin, sigorta acenteleri tarafından istihdam edildiklerini de hatırlatan Yılmaz; “Böylelikle hem sektördeki kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi sağlanmış, hem de gençlerimizin bu önemli sektörde istihdam edilmelerinin önü açılmıştır. Oldukça nitelikli ve kaliteli olduğuna inandığımız Sigortacılık mesleki eğitimlerimizin düzenlenmesinde emeği geçen, İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği’ne, odamızın 18. meslek komitesi ve meclis üyelerine, kıymetli zamanlarını ayıran eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitimlerimizin devamını diliyor, kursiyerlerimize başarılar diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

İSADER Başkanı Şükrü Gündağ ise; “İSADER olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kurslarımız başladı. Burada amacımız, istihdama katkı sağlamak ve mesleğe yeni kalifiye elemanlar kazandırmaktır. 15 gün sürecek olan kurslarımız sonunda katılımcılarımıza sertifikaları verilecektir. İTSO’ya geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. 15 gün boyunca Derneğimiz üyesi Acente arkadaşlarımız sektörle ilgili kurslar vereceklerdir. Sigortacılık gibi nitelikli bir o kadar de meşakkatli olan mesleğimiz ile ilgili eğitimlere başlamış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

‘Sigortacılık Meslek edindirme’ kurslarının ilk gününde ilk eğitimi İSADER Genel sekreteri Armağan Dedeağa verdi. Bu yıl ki eğitimlerde sloganı ‘EMPATİ’ olarak belirlediklerinin altını çizen İSADER Genel Sekreteri Armağan Dedeağa; “Sigortacılık mesleğinde satışı bilmek, poliçe düzenlemek, hasar tespiti yapmak yani tekniği bilmek hepsi sistemde birer maddedir. Ama bunların hepsini başarabilmeniz için bu yılki sloganı söylüyorum; ‘Empatiniz’ olacak arkadaşlar. Empatiniz yoksa hiçsiniz.

İstediğiniz kadar teknik bilin, istediğiniz kadar satış bilin, istediğiniz kadar hasar bilin Empatiniz yoksa sonuç alamıyorsunuz. Sigortacılık mesleği çok zevklidir, yorucudur, bir o kadar da meşakkatli bir meslektir. Bu mesleğin inceliklerini ve ayrıntılarını 15 gün boyunca ayrı ayrı konularla, konusunda uzman meslektaşlarımız sizlere anlatacaktır. Kurslarımızın başarılı olmasını temenni ediyorum ve bu kurs sonunda aramıza yeni Sigortacı meslektaşlarımızın katılacağını umut ediyorum” dedi.

Kursun il gününde Acente yetkilisi Şükrü Gündağ da Sigortacılık mesleğinin tarihi ve günümüze kadar nasıl geldiği konusunda kursiyerlere bilgiler verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here