İHD İnsan Hakları Komisyonuna Başvurdu

0
213

ihd açıklama1İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Ebedin Abi’nin yakınlarının derneklerine başvurarak, Abi’nin mağdur olduğuna ilişkin bazı iddialarda bulunduklarını kaydetti.

Yakınlarının, Ebedin Abi’nin,  cezaevinde yaşadığı şiddetli ağrı, baş dönmesi ve mide bulantısı nedeniyle akşam saat 08.00’de arkadaşlarının uyarısı ile odasından alındığı, saat 08.10’dan 10.20’ye kadar cezaevinde herhangi bir müdahale yapılmadan bekletildiğini beyan ettiğini belirten Selçuk, ortaya atılan iddiaların araştırılması için insan hakları komisyonuna başvurduklarını kaydetti.

Selçuk konu hakkında yaptığı açıklamada; “Ebedin Abi’nin yakınları verdikleri beyanda, bekletilmeye gerekçe olarak götürecek asker olmadığı veya şoför olmadığının bildirildiğini kaydetti. Ambulans geldiğinde de cezaevi aracı ile gitmesi gerektiği belirtilerek öylece hastaneye ulaştırılıyor. Hastanede yapılan tetkiklerde apandistinin patladığı ve vücuda yayıldığı tespit edilerek hemen ameliyata alınıyor. Ameliyat geç kalınması nedeniyle 2 buçuk saatte tamamlanıyor. Gözünü açtığında doktor ölümden kurtulduğunu söylüyor. Hastanede bir hafta kaldıktan sonra tedavi tamamlanmadan, dikişler alınmadan askerlerin baskısıyla cezaevine geri götürülüyor. Bu nedenle de yara iltihaplanıyor ve iki günde bir hastaneye bunun için gidiyor İddiaların araştırılması ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na şubemiz adına başvuruda bulunulmuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here