İHD Başkanı Çağlar; “Barış Karşıtı ABD Yönetimlerini Şiddetle Reddediyoruz”

0
129

ihd açıklamaİskenderun İnsan Hakları Derneği Başkanı Sadullah Çağlar, 68 yıl önce ABD tarafından Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılmasının yıldönümünü yayınladığı bildiride andı. Başkan Çağlar, en büyük savaş suçlusunun ABD ve onların sağcı iktidarları olduğunu belirtti.

6 Ağustos 1945’te Japonya’nın Hiroşima, 9 Ağustos’ta da Nagazaki’ye atom bombasının atılmasının 68. yıl dönümü olduğunu bildiren Başkan Çağlar; “Yakın tarihin en büyük katliamı Japonya’nın iki şehri üzerinde kullanılan atom bombası ile yapıldı. Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atılması neticesinde 250 bin insan ölmüştür. Onun yanında binlerce insan sakat kalmıştır.

Atom bombası kullanılmadan önce ABD’nin barış derneği yönetimi başta büyük bilim adamı Einstein, Amerika Birleşik Devletler başkanı Truman’ı ziyaret ederek atom bombası yapımından vazgeçilmesi konusunda başkanı uyardı. Bombanın yapımını gelecekte nükleer silahlanma yarışını başlatacağını ve dünya için büyük tehlike oluşturacağını belirttiler. Tüm uyarılara rağmen Truman, ‘Birileri barıştan konuştukları zaman sinirlerime dokunuyor. Barış sözünden nefret ediyorum’ demiştir.

Biz İskenderun İnsan Hakları yönetimi olarak 67 yıl önce Japonya üzerinde vahşice kullanılan atom bombasının yıldönümünde tüm insanlık için utanç katliamı olan sağcı barış karşıtı ABD yönetimlerini şiddetle reddediyoruz aslında en büyük savaş suçlusu ABD ve onların sağcı iktidarlarıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here