İGC Başkanı Cıncık, Gazeteciliği Anlattı

0
104

Yükseliş Kolejinde Kariyer Günleri Devam Ediyor

Özel İskenderun Yükseliş Koleji Anadolu Lisesi Rehberlik ve Danışma servisi tarafından her yıl sınav öncesi düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ bu yıl da öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Farklı meslek gruplarından katılımcıların mesleklerini anlattığı kariyer günlerde, öğrenciler de meslekler hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buluyor.

Öğrencilerin akademik planlamayı yaparken meslek gruplarını yakından tanımasını sağlamak için düzenlenen kariyer günlerinin üçüncü etabı da tamamlandı. Kariyer Günlerine katılan İGC Başkanı Veysel Cıncık, Yükseliş kolejinde öğrencilere gazetecilik hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Başkan Cıncık, gazeteciliğin en zor dönemlerinden birini yaşadığını, haber yapma sıkıntıları çektiğini belirterek; “Bu mesleği seçenlerin yasaları iyi bilmesi gerekiyor. Şu  anda olağanüstü hal yasaları geçerli, her haberi istediğiniz gibi yapamazsınız. Basın mensubu olmak isteyen arkadaşların öncelikle yapması gereken, Basın – Yayın Yüksek Okulunu bitirmek. Orada edineceğiniz bilgiler, mesleğiniz boyunca size yardımcı olacak.

Biz gazeteciliğe alaylı olarak başladık. Ancak aradan geçen uzun yıllar boyunca edindiğimiz bilgi ve tecrübeler büyük fayda sağladı. Gazeteciliğin en önemli unsuru dürüstlüktür. Her duyduğunu yazmaması gereken gazeteci aldığı bilgileri tamamen doğrulatmadan haber haline getiremez. Gazeteci olmak isteyenler mesleğin hem güzelliklerini yaşar, hem de sıkıntılarını çeker. Bir gazeteci olarak siz sevgili öğrencileri bu meslekte görmekten mutlu olurum” şeklinde konuştu.

Cıncık’ın ardından Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın ve İngilizce Öğretmeni Esen Sandıraz da meslekleri hakkında öğrencilere bilgiler verdiler.

Okulun kurucusu Nuri Üysen günün konuşmacıları olan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’a, Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın’a, İngilizce Öğretmeni Esen Sandıraz’a  teşekkür ederek çiçek takdim etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here