Fırat; “Altın Düşüşleri Kalıcı Olmayacak”

0
76

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftanın ilk günü itibariyle yaptığı piyasa değerlendirmesinde, altın fiyatlarında düşüşlerin yaşanacağını ancak bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirtti.

Dolar kurunun sakin seyirde işlemler gerçekleştirmesinin, altının gram fiyatını olumsuz etkilediğini de kaydeden Fırat; “Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününde düşüşle başlamasının ardından 171,70 lira seviyesinde dengelendi. Cuma günü Dolar’daki düşüşlerin etkisiyle altın, satış ağırlıklı bir seyir izledi. Fiyatlardaki aşağı yönlü beklentiler, 2018 yılının en yüksek seviyesine tırmanarak değerli metalin ivme kaydettiğine ilişkin işaretlere bir yenisini ekledi.

Yurt içi piyasalarda Dolar kurunun sakin seyirde işlemler gerçekleştirmesinin, altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini söyleyebiliriz. Bu hafta altının gram fiyatında da tepki yükselişleri görebiliriz. Bu hafta gram fiyatları 170,50-174,50 lira bant aralığını takip edecektir. Düşüşlerin kalıcı olmayacağı söylenebilinir” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here