“İç Güvenlik Yasasıyla Demokrasiden Gittikçe Uzaklaşıyoruz”

0
62

kamil turan16CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan, Çevre Koruma Derneğini Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan nezaket ziyaretleri kapsamında çalışma arkadaşları ile birlikte İskenderun Çevre Koruma Derneğini ziyaret ettiler. Mustafa Kamil Turan’ı Dernek Başkanı Barış Sönmez ve dernek yöneticileri karşıladılar.

Siyasete katıldığı ilk günden bu yana Çevre Koruma Derneğini tanıdığını, çalışmalarını izlediğini ifade eden Turan; “İlçe başkanlığı yaptığım dönemde de, Belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemde de birlikte olduk, zaman zaman birlikte çalıştık. Kendimi evimde hissediyorum” dedi.

Adaylığını açıkladığı 28 Kasım’dan bu yana sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye önem verdiklerini belirten Turan; “Demokrasilerde toplumsal muhalefetin öncüleri sivil toplum örgütleridir. Siyasi partiler iktidara geldiklerinde kendi doğruları ve kendi programları doğrultusunda hareket ederler. Sizler ise doğruya ulaşmada daha tarafsız ve üretken yapıya sahipsiniz. Batı demokrasilerinde, gelişmiş ülkelerde iktidarlar sivil toplum örgütlerinin ayrı bir önemi vardır. İktidarlar sivil toplum örgütlerini göz ardı edemezler. Ülkemizdeyse ileri demokrasi sözünü dilinden düşürmeyen iktidar muhalefete, eleştiriye tahammül edemiyor. Basının, sendikaların, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin konuşmasına, eleştirmesine engel olmak istiyor. Baskı kuruyor, yıldırmaya, susturmaya çalışıyor. Şu sıralar mecliste görüşülen ve çıkartılmaya çalışılan iç güvenlik yasasıyla demokrasiden de gittikçe uzaklaşıyoruz. Yasayla polisin, emniyetin hiçbir demokratik ülkede olmayan uygulamalarına maruz kalacağız” dedi.

kamil turan17

Bu dönemde İskenderun Çevre Koruma Derneğinin çalışmalarının tüm sivil toplum örgütleri içerisinde daha da önemli olduğunu söyleyen Aday adayı Turan; “İskenderun’un ve çevresinde 15 tane Termik Santral planlanıyor, bir tanesi çalışmaya başladı. Sizin Termik santrallerin yaşantımıza vereceği zararları anlatmanız, halkı bilinçlendirmeniz, siyasileri uyarmanız çok önemli. Bölgemizin yaşanabilir olmaktan çıkacağı endişesindeyiz. Narenciye ve balıkçılık sektörü bitecek ve binlerce insanımız işsiz kalacak, bunun endişesindeyiz. Hiçbir şey olmasa daha şimdiden denizlerimizdeki endemik yapı bozuldu daha önce körfezde rastlanılmayan türde balıklar gözükmeye başladı” dedi.

Hükümeti de eleştiren Aday adayı Mustafa Kamil Turan; “İktidarın hırsları aklına egemen olmuş durumda. İktidarda kalmak için her şeyi yapmaya hazır durumdalar. Ülkemizin bu iktidardan derhal kurtulması lazımdır. Özgürlük, eşitlik ve barış bize hava, toprak ve su kadar gereklidir. Kardeşliğimizi, birlikteliğimizi tekrar sağlayacak, hukukun üstünlüğünü tesis edecek, ekonomiyi değişen dünya şartlarında canlandıracak ve toplumsal refahı arttıracak CHP iktidarına ülkemizin ihtiyacı var. 2015 seçimlerinde Türkiye CHP iktidarı ile rahat bir nefes alır” diyerek sözlerini tamamladı.

İskenderun Çevre Koruma Derneğini Başkanı Barış Sönmez derneklerini ziyaret eden ilk aday adayının Mustafa Kamil Turan olduğunu bundan dolayı da mutlu olduklarını söyledi. Sönmez; “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) aldığımız bilgiye göre bölgede 23 termik santral yapımının planlandığını öğrendik. Bu bölgemiz adına faciadır. Bizler enerjinin rüzgar ve güneş yoluyla yenilenebilir kaynaklarla üretilebileceğini biliyoruz. Sanayinin karşısında değiliz ancak sanayi sektörü daha az enerji tüketecek teknoloji ile kurulabilir, bu mümkün. Enerji tasarrufu sanayide olduğu gibi günlük yaşantımızda mümkün. Seçildiğiniz taktirde sizlere ulaşabilmek ve sizleri de yanımızda görmek isteriz” diyerek CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a başarılar diledi.

Söz alan Aday adayı Mustafa Kamil Turan; “Bir mühendis olarak iktidarın enerji politikasının olmadığını, enerji üzerine tüm planların ranta dayalı olduğunu üzülerek söyleyebilirim. Milletvekili olduğum taktirde sizlerle, sivil toplum örgütleri ile sık sık bir araya geleceğim, sizlerle birlikte çalışacağım, birlikte üreteceğiz. Buna söz veriyorum. Sizlerin ve şehrimizin TBMM’de sesi olacağım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here