Höyük Halkı Maden Ocağı İstemiyor!

0
46

Arsuz’un Höyük Mahallesinde halkın karşı çıktığı krom maden ocağı için 13 Ocak 2022 tarihinde düzenlenmek istenen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısı öncesi vatandaşlar toplanarak bir kez daha tepki gösterdi.

Geçen yıl Krommer Madencilik Ltd. şirketinin maden işletme sahasına yönelik halkın bilgilendirme toplantısı, Höyük halkı ve çevrecilerin tepkisi sonucu yapılamadı. 1.820 hektarlık alanı kaplayacak krom ocağı sahasının yöredeki orman ve tarım alanını da olumsuz etkileyeceğini belirten yöre sakinleri yoğun katılımda bulunarak madencilik işletmesine karşı olduklarını ve bilgilendirme toplantısını istemediklerini haykırdı. ÇED toplantısının yapılamadığı kayıt altına alınarak, tutanağa geçirilmişti.

Bugün Höyük Halkı toplantının yapılacağı alanda ellerinde maden ocağı istemediklerini dile getiren ‘Höyük halkı maden istemiyor’ döviz ve afişleri taşıyarak, ertelenen ÇED toplantısı öncesi bir araya geldi. Höyük Halkı, ‘Yaşama evet, madene hayır’ ‘Direne direne kazanacağı’ sloganları attı.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de ÇED toplantısına, Arsuz halkı ile birlikte karşı çıktı. Halkın ve doğanın zararına atılacak her adımın karşısında olacaklarını belirten Başkan Asaf Güven; “Arsuz doğa harikası bir yer. Bu doğa harikası yeri de bazı güçler bozmak için uğraşıyor. Belediyemize hiçbir bilgi verilmeden, kapalı kapılar arkasında bazı kararlar alınıyor. Doğayı bozmak, sadece Hüyük Mahallesine, Arsuz’a, Hatay’a değil tüm Türkiye’ye zarar veriyor.

Görüyorsunuz iklim değişiyor. Onun için halk doğasına sahip çıkıyor.  Burada halk maden istemiyoruz dedi. Bizi doğamızla baş başa bırakın dedi. Biz de belediye olarak buna karşıyız. Bu halkın arkasındayız. Arsuz’un doğasının korunması, doğasının güzelliğinin devam etmesi için hep beraber demokratik bir şekilde mücadele edeceğiz. Maden istemiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here