Hoş Geldin Mübarek Ramazan

0
230

On bir ayın sultanı ‘Ramazan’ dün akşam kılınan ilk teravih namazı ve sahura kalkılmasıyla bugün başladı.

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği, İslam dünyası için büyük değere sahip olan on bir ayın sultanı geldi. Ramazan imsakiye 2018 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yayınlandı.

Her yıl dua ve ibadetler ile geçirilen bu ay ile ilgili siyasi ve bürokratlar da birer mesaj yayınladılar. Mesajlarda, Ramazan aynını bereket ve barış içinde geçmesini temenni edilirken mesajlarda ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Birlik ve beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın yaşandığı, ihtiyaç sahibi olanın halinin daha iyi idrak edildiği, insanın gönlünün arınarak sabır denen kutsal erdemin daimi bir karakter haline geldiği ve paylaşma erdeminin tatbiki ile huzura erdiğimiz müstesna bir zaman dilimi olan mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bilhassa bu ay; Yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız, nimetlerin kadrini idrak ettiğimiz ruhani bir gelişim mevsimidir. Ramazan, bir paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu manada merhametin doruğa ulaştığı bu mübarek ayda; sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmalı ve yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı Mübarek Ramazan ayının başta aziz İskenderun halkına, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diler, bu ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçirmek temennisiyle, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Recep SOYTÜRK/İskenderun Kaymakamı

“Bir ibadet mevsimi olmasının yanında, gönüllerimizi coşturan, ufkumuzu açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olan on bir ayın sultanı Ramazan’a bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız. Mübarek Ramazan Ayı, büyük Milletimizde ezelden beri var olan paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik hasletlerinin artmasına vesile kaynağı olmuştur. Ramazan ayı aynı zamanda; hoşgörü, muhabbet, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu, insanlarımızın kalplerinin yumuşadığı, manevi duyguların zirveye çıktığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin bulunduğu, yapılan ibadetlerin ‘sevabının çok fazla olduğu bir aydır.

Bu mukaddes günler, gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi kırgınlıkların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için büyük bir fırsattır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin, fakir; genç, yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak, birliğimizi ve manevi huzurumuzu daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Temennimiz, içinde bulunduğumuz bu mukaddes atmosferin, tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasıdır. Hem kendi ruhumuzu fethetmek, hem de gönülleri kazanabilmek için bu mübarek ayın İlimizde, Ülkemizde ve dünyada sağlık, huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyor, ülkemize, tüm İslam âlemine ve Hataylı hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

Orhan KARASAYAR/AK Parti Hatay Milletvekili, TBMM İdare Amiri

“Rahmet ve marifet ayı olan Ramazan ayı; kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı, manevi değerlerimizin güçlendiği, özümüzde var olan iyilik ve insanlık duygularının hayata geçirildiği önemli aydır. Bu müstesna ay, millet olarak asırlardır değişmeyen birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır. Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı, insanlar arasında kardeşliğin ve yardımseverliğin pekiştiği, rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı on bir ayın sultanı Ramazan’ı Şerif’e bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve birlikte olmak için bir vesiledir. Nefsimizle baş başa kaldığımız, yoksul kardeşlerimizin yaralarını sardığımız, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturduğumuz, aynı safta namaz kıldığımız 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i her yıl olduğu gibi bu yılda tüm güzellikleriyle yaşamayı temenni ediyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin mübarek Ramazan-ı Şerifleri’nin hayırlara vesile olmasını diler, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Doç. Dr. Lütfü Savaş/Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

“Ramazan Ayı, toplumsal yaşamımızda birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağladığımız bir aydır. Bu mübarek ayın tüm halkımıza esenlik, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştireceğine inanıyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Ramazan’da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bolluk, bereket, mağfiret ve rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı 11 ayın sultanı Ramazan ayının tüm İslam alemine, ülkemize ve İskenderun’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyor, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyorum.”

Seyfi Dingil/İskenderun Belediye Başkanı

(Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here