Hıdırellez Kutlu Olsun!

0
38

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bugün kutlanan Hıdırellez dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Doğayla iç içe yaşayan necip milletimizin barış, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için asırlardır kutlamakta olduğu Hıdırellez; toplumsal huzur ve maneviyatın pekişmesine vesile olmaktadır. Farklı toplum ve kültürlerin bir arada idrak ettiği kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışının üzerine kurulu olan Hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasındadır Geçmişte Mezopotamya ve Orta Asya’ ya kadar uzanan bu köklü geleneğimiz, gelecek nesillere de aktarılmak üzere nesilden nesile yaşatılması gereken önemli kültürel miraslarımızdan olduğu şüphesizdir.

Farklı dinler, medeniyetler, kültürler ve toplumlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış, huzur ve kardeşliğin çok daha iyi seviyede olacağı düşüncesiyle, güzel günler ve mutlu yarınların müjdecisi olan bu müstesna günün, toplumsal mutluluğumuzu pekiştirmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here