HEM’in Yıl Sonu Sergisi Beğeni Topladı

0
322

hem yılsonu sergi1İskenderun Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi merkezin sergi salonunda açıldı. Serginin açılışına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, İskenderun Halk Eğitim Müdürü Suat Nesim Sarı, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kuyumculuk, telkâri, boncuk takı, resim, ahşap boyama, kurdele nakış, kırkyama, geleneksel el işlemeleri, giyim, sedef işlemeciliği ve benzeri branşlarda el emeği göz nuru ürünler, halkın beğenisine sunuldu.

hem yılsonu sergi2

Sergide; sosyal geçinmenin gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın arttırılması amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ile ilgili kursa katılanların gümüş işlemeciliği, telkâri ve kuyumculuk öğrenen kadınlar da kursta yaptığı takıları sergide stantta sergiledi. Kuyumculuk- gümüş işlemeciliği-telkâri takılarının sergilendiği stant beğeniyle karşılandı. İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı’nın özverili katkılarıyla kadınların meslek edinmesi ve ekonomiye katkı sunması açısından SODES projesinin önemli bir proje olduğunu belirtti.

hem yılsonu sergi3

İskenderun Halk Eğitim Merkezi bünyesinde her yaştan insanlara çeşitli branşlarda; resim kursu gibi yaygın kursların yanı sıra İHEM bünyesinde hasta kabul, işaret dili, iş güvenliği, sigortacılık, masörlük, gümüş işleme, sedef kakma, masa tenisi gibi pek çok eğitimler veriliyor. Bugün açılışı yapılan serginin yarın akşam mesai saati bitimine kadar gezilebileceği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here