HDP’den Kentsel Dönüşüm Semineri

0
76

hdp-kentsel dönüşüm1“Kentsel Dönüşüm Yıkımıdır!”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütünün İskenderun’da gerçekleştirdiği “Kentsel Dönüşüm” semineri geçtiğimiz hafta sonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, kentsel dönüşümlerin; mülkün dokusunun ve orada yaşayan halkın korunması amaçlı yapılması gerekirken, günümüzde maalesef tersi yapıldığını anlattı.

İTSO Konferans salonunda HDP İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm” seminerine parti bileşenleri ve bazı mahalle muhtarları da katıldı. Seminer öncesi söz alan EMEP Temsilcisi Halil İrmek; “Kentsel dönüşüm adı altında o bölgede yaşayan vatandaşlar şehir dışına çıkarılıyorlar. İskenderun’da kentsel dönüşümün uygulanacağı tepe mahalleleri de kent merkezinin ortasında olduğu için iştah kabartıyor. Biz orada yaşanabilir ve o bölgede yaşayanların yerlerinden edilmediği bir kentsel dönüşüm yapılmasından yanayız” dedi.

hdp-kentsel dönüşüm2

Daha sonra söz alan Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Sarıaltun; “Kentsel dönüşüm projeleri, büyüyen kentlerin gecekonduları içerisine girmesi ile oranın soylulaştırılması amacıyla yapılıyor. Kentsel dönüşüm aslında yıkım ve mevcut dokunun ortadan kaldırılmasıdır. Aslında kentsel dönüşümler, mülkiyetin dokusu ve o bölgede yaşayan halkın korunması amaçlı yapılması gerekir. Ama maalesef günümüzde kentsel dönüşüm alışveriş merkezinin yapılmasına yönelik yapılıyor. Bu konuda bizim çok mücadelemiz oldu. Bu konuda mahkemeden yıkımı durdurma kararı çıkarttırdıysak da, depremin arkasına sığındılar” diye konuştu. Konuşmaların arasında kentsel dönüşümlerin kime yaradığına yönelik hazırlanmış bir belgesel de katılımcılara izlettirildi.

HDP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mimar Ercüment Kimyon’un da söz aldığı seminere, sunumu yapacak olan Doç. Dr. Tarık Şengül rahatsızlığından dolayı katılamadı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here