HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan; “HDP Rüzgarı Sandıklardan Fışkıracak”

0
105

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Partisinin İskenderun Seçim Bürosunun Açılışına Katıldı

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İskenderun Seçim Bürosu açılışına katıldı.

Ali İsmail Korkmaz, Abudullah Cömert, Ahmet Atakan’ın mücadelesini büyüterek mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Buldan; “Bu mücadeleyi çoğaltırken onların ölümüne sebep olan, onların aramızdan ayrılmasına sebep olan AKP’ye hesap soracağız. Onların mücadelesi büyüyecek. Bu ülkenin tarihi acılarla dolu. Bu acılar yaşanırken önümüze çıkan hiçbir gücü tanımadık. Bundan sonra da AKP’yi de Recep Tayyip Erdoğan’ı da asla tanımayacağız. AKP’nin 16 yıllık iktidarında bu coğrafyada büyük acılar yaşandı. Her kent bir katliamla anılıyor. Bu katliamları yapanlar asla yargılanmıyor. Bu acıları bizlere yaşatanları mutlaka yargı önüne çıkaracağız. Onlardan hesap soracağız” dedi.

Hatay’da tüm halkların barış içinde bir yaşam sürdüğünü kaydeden Buldan; “Bu bölgede yaşayan halklar barış içinde yaşarken, AKP buraya da acı yaşattı, bedel ödetti. Suriye’deki yanlış politikaların buraya yansıması, halklar üzerinde büyük etkiler bıraktı. Hem ekonomi, hem sosyal hem siyasi olarak yansıdı. Suriye’deki yanlışlar burada da hissedildi. Kendi gelecekleri için savaş girdabına düştüler. Bu ülkeyi savaşla yönetme planının Türkiye halklarına bir faydası yok. Savaş kan demek, ölüm demek. Çocuklarımızın, askerlerin, polislerin, sivillerin, eşitlik mücadelesi verenlerin toprak altına düşmesi demek. Bu ülke savaşla yönetilecek bir ülke değil. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. HDP bunun için var, bunun için mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Geçmişi unutmadıklarını, unutturmayacaklarını ve mutlaka hesap soracaklarını kaydeden Buldan; “Türkiye halkları tarihine bağlıdır. Geçmişini unutmaz. Geçmişte bizlere yapılanları, katliamları, inkarları, imhaları asla unutmayız. Bizler Cizre’yi, Nusaybin’i, Gever’i, Silopi’yi asla unutmayız. Bütün bunların hesabını sandıkta sorarız. Biz gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Gözlerinizdeki ışıltıdan görüyoruz. Herkes kararını vermiş. Şöyle diyor halklar: “AKP düştü düşecek”. Attıkları yalanlar Recep Beyi kurtaramayacak. Yol gözüktü Recep Bey gidiyorsun, Abbas yolcu. 

Çok fazla zamanımız yok. Sadece 12 gün var. 12 günde çalmadık kapı, tutmadık el bırakmayacağız. Herkesi ikna edeceğiz. AKP’ye oy vereni de, kararsız olanı da ikna edeceğiz. AKP’nin yaptıklarını, HDP’nin yapacaklarını anlatacağız. Biz onlar gibi kimseyi tehdit etmiyoruz. Valileriyle, kaymakamlarıyla  dolaşıp tehditler savuruyorlar. Ama halkımız bize gönülden bağlı. Bu dönem 2 buçuk milyondan fazla yeni seçmen var. Genç yoldaşlarım, bir kere HDP’ye oy verin, bir daha asla kopamazsınız. Bizi ayakta tutan gençliktir, kadınlardır. Sandıkları kadın arkadaşlarıma emanet ediyorum. Kadınların sahip çıktığı sandıklardan kimse oy çalamaz. Orada kadın eli vardır. HDP rüzgarı almış başını gidiyor, HDP rüzgarı sandıklardan fışkıracak. Çünkü hava bizden yana, deniz bizden yana, toprak bizden yana, su bizden yana. İnanalım ve kazanalım, mutlaka kazanalım. Mutlaka kazanacağız. 25 Haziran AKP’siz ve Recep Tayyip Erdoğan’sız bir tarih olacak” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here