HBB Ocak Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi Gerçekleşti

0
65

5226 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. birleşimi, 14 Ocak Salı günü HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplamda 16 maddenin görüşülerek karara bağlandığı olağan meclis toplantısında;

Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.01.2020 tarihli toplantısında alınan 03 sayılı kararla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının, mülkiyeti belediyemize ait ilimiz Defne ilçesi Çekmece Mah. Kütüğünde kayıtlı 17509 sayılı parselin satışını yapabilmek için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.01.2020 tarihli toplantısında alınan 09 sayılı kararla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Mali Hizmetler Daire Başkanlığının; Hatay EXPO 2021 Antakya ve Arsuz ilçesi alanlarının yapım ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren Başkan Savaş; “ 8 yıldır Suriye’den gelen misafirlerin bize kattığı sıkıntıları bertaraf etmek lazım. Bu nedenle Hatay’ın turizm merkezi olmasını istiyoruz. New York Times dergisinde görülmesi gereken 52 şehir arasına girmiş bir şehiriz. Hatay’ımızın tüm güzelliklerini dünya ile paylaşmak istiyorum. EXPO dünyada yapılan en büyük 3. Organizasyon. Biz EXPO’yu Antalya’dan çok daha uygun bir bütçeye mal edeceğiz. EXPO Antalya’da genel bütçe ile yapıldı biz yerel bütçe ile yapacağız. Kırsal kalkınma planımız EXPO üzerinden yapılacak. Çiftçinin durumu ortada.

Şehirlerde insanlar bir şekilde kendilerini geçindirebiliyor ama kırsal kesimdeki insanlar ekonomik sıkıntı ile mücadele ediyor. Hatay’ın turizm ve ekonomi anlamında kalkınabilmesi için böyle güzel bir projeye ihtiyacı var. Önceki dönem hizmet yapılaması anlamında mecliste yaşadığımız sıkıntıları şu ana kadar bu mecliste yaşamıyoruz. Bunun için belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” açıklamalarında bulundu.

Ardından HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan EXPO 2021 ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin olduğu komisyon raporu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Şubat ayı meclis toplantısının 14 Şubat Cuma günü saat 16.00’da Dörtyol’da gerçekleştirilmesine karar verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here