CHP İl başkanı Özgün; “Süreç Henüz Sonuçlandırılmadı”

0
143

CHP Hatay İl Başkanı Av. Halil İbrahim Özgün, partilerinin kongre süreçleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Genel Merkezle görüşmelerin devam ettiğini henüz sonlandırılmış bir süreç olmadığını kaydeden İl Başkanı Özgün, adaylığıyla ilgili açıklamayı, Genel Merkezle istişare ettikten sonra paylaşacağını duyurdu.

Son gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı doğduğunu kaydeden Özgün; “İl Başkanlığı görevini üstlendiğim süre boyunca ”parti içi iktidarı değil, partinin iktidar olmasını” hedefledim. Bu süreçteki başarılı çizgimizin hem içeride hem de dışarıda rahatsızlık oluşturduğu anlaşılmaktadır. Önümüzdeki kurultayın CHP’nin iktidar kurultayı olacağına inancım tamdır. İktidara yakın olduğumuz noktada, ‘ben’ yerine ‘biz’ demeyi, ortak aklı çalıştırmayı, kolektif çalışmayı, hırslarından arınmış bir takım oyuncusu olmayı çok ama çok önemsedim. Her türlü kudretliye karşı, hakkı ve mazlumu savundum. Güç ve imkanlar karşısında eğilmedim. İl başkanlığım sürecinde parti içi çalkantıları dindirerek, Büyükşehir Belediyesini farkla kazanmış ve ilçe belediye sayısını artırmış bir il başkanı oldum. Son kongre sürecinde, gerek mahalle gerekse İlçe kongrelerinde başarılı sonuçlar aldık. CHP’nin demokratik olgunluğu en üst düzeyde sergilemesini sağladık. Bu başarılı süreç sonrasında, yeniden İl başkanlığına aday olmam noktasında, tabanımızın ortaya koyduğu tavır sebebiyle, partililerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

Adaylık konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak ve uzlaşı adayı yönündeki talimatları ve partimizin iktidara yakınlığı sebebiyle en az hatayla ve en doğru kararla devam edilmesi gerekliliği, her CHP’li gibi beni de bağlayan bir sorumluluktur. Bu süreçle ilgili Genel Merkezimizle görüşmelerimiz devam etmektedir. Sonlandırılmış bir süreç yoktur. Genel Merkezimiz şahsımı ya da bir başka şahsı İl başkanlığı için uygun görmüş değildir” dedi.

Beraber yol arkadaşlığı yaptığı bazı arkadaşlarının da içinde olduğu hatalar zincirini tasvip etmediğini de sözlerine ekleyen Özgün; “Genel Merkezimizin iradesi şekillenmeden, mevcut İl başkanı ve kongre süreçlerinin mimarlarından biri olarak benim bilgim ve onayım olmadan, apar topar bir aday açıklamasına girişilmesi isabetli olmamıştır. Ortak akıl ve kolektif çabanın ürünü olmayan her süreç partimize zarar verecek ve sağlamaya çalıştığımız birlik ve beraberliğimizi zedeleyecektir. Başlangıç noktasındaki ilkelerimden, siyasi ahlak anlayışımdan, takım ruhunun emrettiği ortak akıl ve biz düşüncesinden milim sapma göstermedim. Bu sebeple adaylığımla ilgili ya da kimin adaylaştırılması gerektiğiyle ilgili açıklamayı, Genel Merkezimizle istişare ettikten sonra paylaşacağım.

Bu çerçeveden uzaklaşan, partinin iktidarı yerine şahsi iktidar ve menfaatlerini gözeten kişi ya da süreçleri, Cumhuriyet Halk Partililerin takdirlerine bırakıyorum. Alacağım tüm kararların hepimizin ortak yararına ve partimizin iktidarına hizmet edecek kararlar olacağına; kamuoyu ve yol arkadaşlarım olan siz üyelerimizin vicdanlarındaki sızıyı dindireceğine emin olmanızı isterim” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here