HATSU Güvenlik Görevlisi Personeline İş Güvenliği Semineri

0
202

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kurum içi eğitimler kapsamında güvenlik görevlisi personeline “İş Güvenliği” konulu seminer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık İşleri Müdür Vekili Metin Savaş, güvenlik amirleri ile birinci bölgedeki hizmet binalarında görevli olan özel güvenlik görevlisi personelleri katılım gösterdi.

İki gün süren ve 5188 yasa kapsamında verilen güvenlik eğitimi kapsamında özel güvenlik hukuku, kişi haklar, etkili iletişim, kişi ve görev yapılan kurumu koruma, mesleki disiplin ve nezaket kuralları gibi konular ele alındı.

Güvenlik görevlisinin görevinin sadece beklemek olmadığını vurgulayan Savaş, kurumdaki bütün sosyal hadiselerden sorumlu olduğunu ve gelen giden bütün vatandaşların problemleriyle yakından ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Güvenlik statüsü ve yönetmeliğine de dikkat çeken Savaş, güvenlik görevlisi personelinin vatandaşlara, kurum içinde çalışan personellere karşı nasıl davranacağı konusuna da değindi.

Savaş, güvenlik görevlisinin bulunduğu bölgeyi korumakla mükellef olduğunu, kendi görevini aksatacak hiçbir işle ilgilenmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Verilen eğitim seminerinin ardından Eğitim ve Sağlık İşleri Müdür Vekili Metin Savaş, kurum içinde başarı gösteren, motivasyon ile eğitim toplantılarına katılan güvenlik görevlisi personellerine plaket ile katılım belgesi takdim edip teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here