Hataylı Satranç Sporcularının Milli Takım Başarısı

0
361

spor-satranç1Türkiye Satranç Şampiyonası 23-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Antalya Manavgat’ta gerçekleştirildi. İlimizden 4 sporcu Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanırken; 8 yaş kızlar kategorisinde Elif Zeren Yıldız Türkiye Şampiyonu oldu. Bununla birlikte Emre Coşkun 12 yaş genel, İlke Adal 8 yaş kızlar, Lina Aslan ise 14 yaş kızlar kategorisinde Milli Takım havuzuna giren başarılı isimler oldular.

Başarılı sporcular Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcileri, antrenörler ve veliler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’e ziyarette bulundular. Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban burada yapmış olduğu açıklamada; “Yaklaşık 10 sporcumuz milli takım havuzuna girme haklarını kıl payı kaybetti. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu bizi yıldırmayacak tam tersi önümüzdeki şampiyonalarda daha başarılı olmak için bize motivasyon olacaktır” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz de; “Satranç bizim için birçok branş içinde en etkin branşların başında geliyor. Bu nedenle satranca farklı bakıyoruz. Bundan böyle satrancın Hatay’da daha başarılı olması için desteklerimize devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen başta ailelerimize, antrenörlerimiz ve il temsilciliğine teşekkür eder başarılarının devamını dileriz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here