Hataylı CHP’liler Adalet Yürüyüşünde!

0
180

Cumhuriyet Halk Partisi (chp) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün 20. gününe CHP Hatay Ailesi de katıldı.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, 15 ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları yürüyüşün 20. gününe katılarak Liderleri Kılıçdaroğlu’na destek oldular.

Hatay’dan giden partilileri oldukça sıcak karşılayan CHP Hatay Milletvekilleri de, sağanak yağmura rağmen 10 binlerle birlikte yürüyüşlerine devam ettiler.

Hemşerileriyle tek tek ilgilenen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Adalet Yürüyüşü’nün 20. gün etabına katılarak, milyonların Adalet talebine güç katan CHP Hatay İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları aramızda. Direnişin kalesi Hatay’dan gelerek Hak, Hukuk, Adalet diyen yol arkadaşlarımızla Adalet İçin İstanbul’a yürüyoruz. Bekle bizi İstanbul zincirleri kıra kıra geliyoruz. Sağanak yağmura rağmen 10 binler yürüyor. Adalete inanlar elbet bir gün kazanacak” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da; “Adalet Yürüyüşü’nde 20. günde Hatay ekibimiz de burada. İzmit Bilim ve Sanat Merkezi yakınında ilk molamızı verdik. Eski Bakanımız Nihat Matkap, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, Eski Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de Adalet İçin cesaret diyor” diye konuştu.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, genel başkanlarına destek ve adalet için geldiklerini kaydederek; “Biz burada adalet, hak, hukuk diyoruz. Adaletin yerine gelmesi için 15 ilçe başkanımız, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla Hatay’dan genel başkanımıza destek amaçlı geldik. Biz burada 20-30 bin kişi arasında hınca hınç bir şekilde yürüyoruz” dedi.

Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar da yaptığı değerlendirmede; “Adaletin yok olduğu, demokrasinin yok edilmek istendiği ülkemizde halkın umudunu yitirmediği ve yitirmeyeceği bu yürüyüşle ispat edildi. Yürüyen kalabalığa baktığınız zaman insanların yüzündeki ifade bize bunu anlatıyor. Sadece yürüyenlerin değil, kenardan, balkondan bizi izleyen insanların bakışları, alkışları umutlarımızı daha da arttırdı. Bu ülke adaletinden demokrasisinden hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Halkımız her zaman adaletine sahip çıkacak ben bunu gördüm bu yürüyüşte” dedi.

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, adalet tam olarak tesis edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak; “Adalet ekmek kadar, hava kadar ihtiyaç. Bu yürüyüş milli, ahlaki ve vicdani bir yürüyüş. Bu yürüyüşü terörizmle eşitlemek, bu vatana yapılabilecek en büyük ihanettir. Bu yürüyüş bir bayrak yürüyüşü, bu yürüyüş bir vatan yürüyüşü. Ve bu yürüyüş, bu mücadelemiz adaleti bulana kadar devam edecek” diye konuştu.

CHP Hatay İl Genlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, ‘Umut’lu olduklarını vurgulayarak; “Ayağımızın bereketiyle Kocaeli’ne yağmur getirdik. Genel başkanımızın yanındayız. Adalet arıyoruz. İnanıyoruz ki biz kazanacağız, on binler bizimle” diye konuştu.

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, ‘Adalet’ sloganları atarak; “Adalet herkes için lazım. Adalet için İskenderun’dan geldik” dedi.

Yürüyüşe katılan Hataylı partililer ise; “Adalet bu ülkeye gelinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu ülke son 15 yıldır büyük bir zulüm altında. İlk defa toplumun tüm kesimlerinin kapsayan, tüm kesimlerin içinde olduğu mücadele alanı üzerinde bir araya geldi. Yürüyen insanlar içinde bir azim, inat, ısrar görülüyor. Bu azim, ısrar, inat mutlaka kazanacak. Bugün olmaz yarın ama adalet mutlaka bu ülkede tesis edilecek. Bu ülkede özgürlük arayan insanlar umut ışığı gördüler bu yürüyüşle” sözleriyle yürüyüşü değerlendirdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here