Bugün 5 Temmuz Ama…

0
581

Kutlama Etkinlikleri Sınırlı! Resmigeçit Töreni, Temsili Anahtar Teslimi ve Konser Yapılmayacak!

Türk Askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 79. yıldönümü bugün sade bir törenle kutlanacak.

İskenderun’un kurtuluşu nedeniyle gerçekleştirilecek kutlama töreni, 5 Temmuz 2017 Çarşamba günü (bugün) sabah saat 10.30’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımız okunacak.

Buradaki tören, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapması ve ardından Anıt Şeref Defterini imzalamasıyla son bulacak.

Ayrıca bugün 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanı’nda TCG Karataş Gemisi halkın ziyaretine açılacak.

Her yıl konserlerin yapıldığı festival şeklinde kutlanan Kurtuluş Bayramı kapsamında, son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da resmigeçit töreni, temsili anahtar teslimi ve konser yapılmayacak.

Karasayar; “İskenderun Türkiye’nin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da bu büyük günü bir mesajla kutladı.

İskenderun’un Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan Milletvekili Karasayar; Kahraman Türk Ordusunun 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 79. yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde ulusal onurumuzu, milli birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarihi ve kültürel yapısıyla ülkemizin eşsiz bir parçası olan İskenderun ilçemiz Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Kahraman vatan evlatlarımızın bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sağlanması yolunda verdikleri mücadeleleri takdir ve minnet duygularıyla anıyorum. İşgalci güçlerin başlattığı ve 19 yıl 7 ay süren işgalleri, 5 Temmuz 1938’de kahraman Türk ordusunun İskenderun’a girmesiyle noktalanmıştır. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz.

Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir.  Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

İşgalcilerin esaret ve katliamlarına boyun eğmeyip, bağımsızlığı sağlayan ve yeni bir Cumhuriyet kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunuyor, ruhları şad olsun diyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, İskenderun İlçemizin topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımıza en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek tüm İskenderun halkının ‘Kurtuluş Bayramını kutladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here