Hatay’ın Anavatana Katılışı Törenle Kutlandı

0
276

Hatay’ın anavatana katılışının 78. yıl dönümü tüm kentte coşkuyla kutlandı. Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan etkinlikler Şehitlik ziyareti ile devam etti.

23 Temmuz Pazar günü gerçekleşen kutlamalara Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ömer Dolar, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atila Kayı, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası için durulan saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan program anıta çelenk sunulması ile devam etti.

Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Hatay Valisi Erdal Ata’nın günün anlam ve önemini belirten mesajları okundu.

Daha sonra Antakya Şehitliği’ne giderek vatan uğuruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimize minnet ve rahmet dileyen katılımcılar, şehitlikte bulunan şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

78.Yılda 78 Metre Uzunluğunda Künefe

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi’nde künefe şenliği de yapıldı. Etkinliğe, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB idarecilerinin yanı sıra çok sayıda Hataylı da katıldı.

Başkan Savaş, “Barış”, “Sevgi”, “Hoşgörü” yazan künefe tepsilerinin başına geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da künefeyi çevirerek bu konudaki maharetini sergileyen Başkan Savaş, Vali Ata ile birlikte Hatay halkına künefe ikram etti.

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78.yılı anısına hazırlanan 78 metre uzunluğundaki künefenin şerbetini döken ve vatandaşlara ikram eden Hatay Valisi Erdal Ata; “Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu etkinliklerden biri de her yıl gelenek hale gelen künefe şenliğidir. Bu etkinlik kapsamında yıl dönümü sayısına göre künefe yapılıyor ve vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Burada vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Ben bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here