Hatay’da Süper Lig Şampiyonu Reyhanlı Belediyespor

0
509

2018-2019 Futbol Sezonu Hatay Amatör Küme Süper Liginde başarılı maçlar çıkaran Reyhanlı Belediyespor play-off son maçında en yakın takipçisi Samandağspor’u 3-1’lik skorla geçerken Süper Lig Şampiyonluğuna da uzandı.

Play-Off müsabakalarına ilimizin muhtelif sahalarında yapılan karşılaşmalarla devam edildi. İskenderun 5 Temmuz Stadında yapılan ve Hatay Bölgesi hakemlerinden Deniz Kükrek, Ömer Yüzer ile Erkan Türemiş’in yönettiği karşılaşmada ligin son haftasına, rakibi Samandağspor’un 3 puan önünde giren Reyhanlı Belediyespor, son karşılaşmada en yakın takipçisi olan rakibini 3-1 mağlup etti.

Reyhanlı, Samandağ ve İskenderun bölgesinden çok sayıda sporseverin heyecanla izlediği karşılaşmada Reyhanlı Belediyespor’un gollerini 44. dakikada Mertcan Cerrah, 90+1. dakikada İlker Doğru, 90+4. dakikada da Mahmut İbrahim atarken, Samandağspor’un golünü ise 35. dakikada penaltıdan Orhan Pala kaydetti.

Müsabakanın 30. dakikasında Reyhanlı Belediyespor’un kazandığı penaltı atışında Mahmut İbrahim topu dışarı attı. 70. dakikada ise Reyhanlı temsilcisinden Mehmet Hammadi’nin kolu çıkınca ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Maç sonunda güçlü rakibi Samandağspor’u 3-1 mağlup eden Reyhanlı Belediyespor, Hatay ilinde süper amatör play-off liginde şampiyon olmasının ardından Bölgesel Amatör Ligindeki bir takım ile karşılaşacak.

Amik Ovası’nın ‘Futbol Ağası’ Kupasını Aldı

Amik Ovasının “Futbol Ağası” olarak adlandırılan Reyhanlı Belediyespor, şampiyonluğun ardından zafer sarhoşluğunu doyasıya yaşamaya başladı. Şampiyon Reyhanlı Belediyespor için kupa töreni yapıldı. Takım kaptanı Fatih Toluyağ’a şampiyonluk kupasını veren Hatay ASKF Genel Başkanı Mehmet Öztürk; “Sezon başından bu yana hiç bir takımımız arasında ayrım yapmadık. Şampiyon olan Reyhanlı Belediyespor’u kutluyoruz” dedi.

Şampiyon olan Reyhanlı Belediyesporlu futbolcular, elde ettikleri başarının ardından şampiyonluk kupası ile birlikte taraftarlarıyla doyasıya eğlendiler. İskenderun 5 Temmuz stadını dolduran sporseverler, Reyhanlı Belediyespor’a sevgi gösterilerinde bulundular.

Kaptan Fatih Toluyağ’ın Şampiyonluk Sevinci

Uzun yıllar Alanyaspor, Kırşehirspor, Mardinspor, İskenderunspor, Hatayspor ve Şanlıurfaspor başta olmak üzere birçok takımda profesyonel futbol oynayan ve başarılı geçmişi bulunan takım kaptanı Fatih Toluyağ, 40 yaşından sonra yeşil sahalarda Reyhanlı Belediyespor formasıyla da kaptan olarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Oynadığı güzel futbolunun yanı sıra attığı gollerle de tüm dikkatleri üzerine çeken, Fatih Toluyağ, takımının şampiyon olmasında emeği en fazla geçen futbolcular arasında yer alıyor. Fatih Toluyağ, kurduğu futbol okuluyla Türk Futboluna başarılı nesiller yetiştirmeye devam ediyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here