Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol; “Fırsatı Kaçırmayın, Değerlendirin!”

0
245

7143 Sayılı Vergi ve diğer alacakların yapılandırılması hakkında çıkarılan kanunun tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve Hatay’ da bulunan Esnaf odaları Başkanları büyük bir katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz oda başkanlarından bütün üyelerini 7143 sayılı kanunu anlatmalarını ve bilgilendirilmesini istedi. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise, 7143 kanun kapsamında devletin tahsil ettiği bütün alacakların bu kanun kapsamı içerisinde olduğunu ve vatandaşları müracaatta son günü beklememeleri konusunda uyardı.

Konuşmacı olarak toplantıya katılan Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Seyit Yaşar toplantıya katılanlara 7143 sayılı vergi ve alacakların yapılandırılması kanunun vatandaşlara ne gibi kolaylıklar ve avantajlar getirdiğini anlatarak; “Kanunun iki temel başlıktan birisinin kesinleşmiş alacaklardır. Burada benim belirteceğim bir husus ödemelerin peşin yapılandırma tercihinin kullanılmasıdır. Peşin yapılandırmada Yüzde 90’ı bulan YÜFE’nin ortadan kalması söz konusudur, bu çok ciddi avantaj sağlamaktadır.

Yapılandırma konusunda yazılı müracaat zorunluluğu olduğunu, benim sizlere âcizane önerim yazılı müracaatta tüm borçlar şeklinde bir tercih işaretleri müracaat etmenizdir. Bu şekilde ilerde doğabilecek sorumlulukları vergi dairelerine atmış olun. Vergi daireleri sizin borçlarınızı bir ödeme takvimine bağlamış olsun” şeklinde bilgiler vererek vatandaşların başvurularını 31 Temmuz 2108 tarihi mesai saati bitimine kadar yapmalarını istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here