Hatay ve Bölge Baro Başkanları Aile Bakanı’nı Eleştirdi

0
96

çocuk istismarı1“İstismarın Olduğu Kurumu Değil, İstismara Uğrayan Çocukları Kollamak Göreviniz”

Hatay ve bölge baro başkanları aile bakanını eleştirdi. Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Mersin ve Adana Baroları ortak bir basın açıklaması yaparak, Karaman’da bir vakıf yurdunda 45 erkek çocuğa 6 ay boyunca tecavüz edildiği iddiasına yönelik açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirdi.

Bakan Ramazanoğlu’nun tecavüz iddialarının gündeme gelmesinin ardından “bir kere rastlanan bir olay Ensar Vakfı’nı karalamaya gerekçe olamaz; hizmetlerini takdir ediyoruz” şeklindeki açıklamasını sorumsuzca bulan bölge baroları, ortak olarak yayımlandıkları açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na bazı sorular da yöneltti.

Tepkilerini sert bir dille ortaya koyan baro başkanları ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bu kan dondurucu olay kaç kere tekrar edilirse tedbir alınır ve yaptırım uygulanır? Başka illerde aynı vakfın yöneticiliğini yapanların çocuklara karşı cinsel istismardan tutuklanmış, yargılanmış ve ceza almış olmaları bu vakıflarda gerekli denetimin yapılmadığını görmeniz için yeterli bir veri değil midir? Okumak için köylerinden, kasabalarından, evlerinden gelen bu masum çocuklarımızı hiçbir denetimden geçirilmemiş bu öğretmen ile yatılı binada bırakan vakfın hiç mi suçu yok? Ve bir kere oldu dediğiniz bu olayın bir saniyesini bir çocuğun belleğinden silmek için Türkiye’deki tüm vakıfları gözden çıkarsanız da silemeyeceğinizi biliyor musunuz?

Sayın bakana, toplumun temel taşı ailenin korunması ve kollanması için gerekli önlem ve tedbirlerin alınması için kurulmuş bir bakanlığın bakanı olduğunu, istismarın olduğu kurumu değil istismara uğrayan çocuklarımızı kollamanın görevi kapsamında olduğunu kendisine hatırlatmayı borç biliriz. Bu neviden kurumlarda yeterli denetim yapılmaz, önlem alınmaz ise çocuklarımıza yönelik cinsel istismarların devam edeceği endişesi içerisindeyiz. Avukatlık kanunu 76. Ve 95. Maddeleri gereği barolara verilen yetki ve göreve dayanarak konunun takipçisi olacağımızı ve bir kez daha belirtmek isteriz ki tecavüzü, şehitleri, hak ihlallerini, bombaları, acıyı, korkuyu asla kanıksamayacağımızı kamuoyu bilgisine sunarız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here