Ümit Kutlu; “Çocuk İstismarına Asla İzin Vermeyeceğiz”

0
96

chp tepki1CHP Hatay İl Gençlik Örgütleri Başkanı Ümit Kutlu; “Çocuk İstismarına Asla İzin Vermeyeceğiz”

CHP Hatay İl Gençlik Örgütleri Başkanı Ümit Kutlu, 45 çocuğun cinsel istismara uğraması ile ilgili görülen davada sadece istismarı yapanın yargılanmasının yetmeyeceğini, bu durumdan kurumlar ve yetkililerinin de mesul olduklarını savundu.

Konu hakkındaki soruşturmanın sadece cinsel istismar suçunu işleyenin hakkında yürütüldüğünü hatırlatan Kutlu; “Halbuki kanunlar açıktır, direk olarak kurumlar ve yetkililer bu durumdan mesullerdir. Ayrıca kamuoyunda bu yetkili ve kurumların üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır. Yapılacak soruşturma ile küçüklerin kaldığı evleri kiralayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması gerekmektedir. Buna dayanarak bu suç duyurusunu tüm illerimizde eş zamanlı yapma kararı aldık. Çocuk istismarına asla ama asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun görevinin aileleri, çocukları ve kadınları korumak olduğunu hatırlatan Kutlu; “Sayın bakan bu görevini unutmuş olmalı ki cinsel istismar suçunu işleyen pislikleri savunarak bir kereden bir şey olmaz gibi skandal ve bir o kadar da acı verici sözü söyleme cüretini göstermiştir. Buradan sözde bakana sesleniyoruz; cinsel istismara uğrayan güzelim çocukların arasında senin de çocuğun olsaydı yine öyle bir kereden bir şey olmaz sözünü söyleyebilir miydin?

chp tepki2

Birilerini koruma adına nasıl olurda çocuklara yapılanları meşru gösterirsin. İslam denilince yangında kül bırakmayan hükümet nasıl olurda diğer partilerin çocuk istismarları araştırılsın önergesini kabul etmez, buna izin vermez. Bu ülkede soyguncuların ardından tecavüzcüler de mi koruma altına alınmaya başlandı? Birileri bize bunu açıklasın. Varılan bu noktada artık canlı bombalardan sonra tecavüzcülerden de kendimizi korumamız gerekecek.

AKP hükümetinin ülkemizi getirdiği son durum ortadadır. Ülkeyi yönetemeyen AKP kendi yandaşlarını ne olursa olsun koruma altına almaya çalışması bir kere daha vicdanları zedelemiştir. Bizler buradan sözde bakanı mutlaka ki bir anne vicdanı olduğuna inanarak istifaya davet ediyoruz. Söylediği bu utanç ve bir o kadar acı verici söz ve bazılarının koruma altına alınmak istenmesi ülke tarihine çoktan kara bir leke olarak girmiştir. Bizler bu durumlar karşısında asla susmayacak gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar bizim her şeyimiz geleceğimiz, geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here