Hatay Valiliğinden, Yeni ‘Özel Güvenlik’ Bölgeleri!

0
106

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda, dün 74 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtının planlandığı şekilde, başarıyla devam ettiği de belirtildi.

Bölge Esnafından Askere Destek

Öte yandan, Reyhanlı ilçesinde esnaf, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında görev yapan askerlere moral için kolları sıvadı. İlçedeki 35 esnaf, 60 kişilik Türk bayrağı motifli pizza ve tatlı hazırladı. Türk bayrağı motifli pizza yapan Ali Eker; “Cephede olan komutanlarımız ve askerlerimize moral olmak istedik. Reyhanlı’nın yöresel yemekleri belki onlara acı gelebilir diye pizza hazırladık. 60 kişilik pizza ikram edeceğiz. Çarşımızın tatlıcısı da çok güzel ve enerji deposu tatlı hazırladı. Bizlerin de bu harekâtta en azından karınca misali katkımız olsun, safımız belli olsun istiyoruz. Yaptığımız pizzalar ve tatlılar askerlerimize inşallah daha çok güç ve kuvvet verir” dedi.

Doping niteliğinde bir tatlı hazırladığını kaydeden tatlıcı Abdurrahman Bozalan ise; “Tatlının içerisinde kivi, tahin, muz, çilek ve ceviz var. Bunu yiyen asker değil Afrin’i, Münbiç’i de alacak. Yüzde 100 atom. Vurduk mu, yüzde 100 vuracağız. Bu enerji Türk askerlerimize gidiyor” diye konuştu. Hazırlanan pizza ve tatlılar askerlere gönderildi.

Mehmetçiğe 1 Ton Cezerye

Mersin’den, Rayhanlı’ya gelen ‘Mersinliyim Mersin’e Sahip Çıkalım Diyenler Derneği’ üyeleri de askerlere cezerye getirdi. Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında cephede savaşan askerler için kolları sıvayan dernek üyeleri, Mersin’in geleneksel tatlılarından olan cezerye hazırladı. Rebirth Motorsiklet Kulübü ile Mersin Bisiklet Derneği’nin de destek verdiği organizasyon kapsamında, birer kiloluk paketler halinde bir ton cezerye hazırlanarak Reyhanlı ilçesine getirildi.

Yeni Özel Güvenlik Bölgeleri

Hatay Valiliği tarafından 12 yerin geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi. Hatay Valiliği internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Milli Güvenlik, Kamu Düzeni ve Kamu Esenliğinin sağlanması, Zeytin Dalı Harekâtına karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekâtının selameti açısından 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesi gereğince, Hatay ili mülki hudutları içerisinde bulunan Oğulpınar Üs Bölgesi Çevresi, Hac Konaklama Üs Bölgesi, Aktepe Gedeği Köyü Bölgesi ve Hatay-Kilis karayolundan Höyük Karakolu bağlantı yolu, Sakız (Koruhöyük çıkışı), Akbaba (Sugediği Köyü arazi ve yolu), Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü yolları), Sucu (Sucu Köyü yolları), Güntepe (Şarkhamamı Köyü yolu ve Karakol geri hattı arazisi), Davutpaşa ve Bükülmez (Köyü ve yolları) Bölgelerinde, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00’den başlayıp 07 Mart 2018 Çarşamba günü saat 08.00’de bitecek şekilde (15) gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.”

Çiftçiye Özel İzin

Valilik tarafından özel güvenlik yeri ilan edilen bölgelerden fotoğraf ve görüntü almanın yasak olduğu belirtilen açıklamanın devamında da şöyle denildi:

“Bu kapsamda 21 Şubat/07 Mart 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır.

Ancak, içinde bulunduğumuz dönemin tarım ürünlerinin bakım, beslenme ve mücadele dönemi olduğu göz önüne alınarak, Valiliğimizce ilan edilen ve Geçici Özel Güvenlik Bölgesi içinde kalan tarım arazilerinde, arazi sahiplerinin gübreleme ve diğer tarımsal faaliyetlerde bulunmaları için arazilerine girişlerine Kaymakamlıklarca sınır birlik komutanları ile koordineli bir şekilde izin verilecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here