“Hatay, Türkiye’nin En Güvenilir İllerinden Biri”

0
99

Vali Ata İGC’de Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Pek çok konunun konuşulduğu ziyaretin ana konusunu ise Afrin sınırında sürdürülen Zeytin Dalı Operasyonu oluşturdu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nın Hatay’dan yönetildiğini ifade eden Vali Ata, TSK’nın bölgede teröristlere karşı yürütmüş olduğu operasyonların sınırın dışında olduğunu belirtti ve bu doğrultuda da Hatay’da güvenlik sorunu bulunmadığını söyledi.

Hatay’da savaş varmış gibi oluşturulan algının yıkılmasında gazetecilere büyük görevler düştüğünü belirten Vali Ata; “Son 10 günde sınır ilçelerimize birkaç tane roket düştü. Onlar da, yerleşim bölgeleri dışına. Hatay, Türkiye’nin en güvenilir illerinden biridir. Bu konuda hiç kimse endişe etmesin. Operasyon, sınırlarımız dışında yapılıyor. Kahraman Mehmetçiğimiz, ülkemiz için elinden geleni yapıyor. Afrin Operasyonu sınırlarımız dışında. Biz Valilik olarak, tüm kamu kuruluşları da kendi görevleri çerçevesinde mesai saatini dahi düşünmeden gece-gündüz çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine söz alan İGC Başkanı Veysel Cıncık da; “Sayın Valim. Sınır ötesindeki olaylar nedeniyle ve Hatay’ın Suriye sınırında olması nedeniyle güvensiz bir yer olduğu algısı yayılıyor. Biz elimizden geldiğince çok güvenli bir il olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Her İlden Mehmetçiğe Destek Yağıyor

Zeytin Dalı Harekatı’nı başarıyla yürüten Mehmetçiğe her il ve ilçeden gelen destek ve yardımlar için teşekkür eden Vali Erdal Ata, askerlerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını da vurguladı. 165 sağlık personelinin yaralı askerlerin tedavileri için görevlendirildiğini kaydeden Vali Ata, il genelindeki sağlık tesislerinde araç, gereç ve donanım yönünden herhangi bir eksiklik bulunmadığını, hizmetlerin 7 gün 24 saat esasıyla eksiksiz olarak verildiğini vurgulayarak; “Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için Türkiye’nin her tarafından gıda maddeleri gönderiliyor. Pek çoğunu uygun dille geri çeviriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Manevi destek yeterli. Ama, alicenap halkımız yine de askerlerimize bir şeyler gönderiyor. Biz de uygun olanları birliklere dağıtıyoruz. Sağlık konusunda hiçbir sorunumuz bulunmuyor, aksama yok. 165 sağlık personeli operasyonla ilgili görevde. Ayrıca 85 görevli de dışarıdan geldi. Bu konudaki dedikodulara kimse inanmasın. Halkımız, askerimize maddi yardımı da Mehmetçik Vakfı aracılığıyla yapabilirler. Halkımıza gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Vali Ata, bir soru üzerine ise; “İlimizde yaşayan Suriyeliler’in operasyona gitme gibi bir talepleri yok” dedi.

Amanos Tüneli Büyük Proje

Amanos Tüneli’nin 2018 yılının sonuna kadar ihale edilmesini beklediğini belirten Hatay Valisi Erdal Ata; “Tünel olayı çok büyük bir proje. Bölgemize inanılmaz katkıları olacak.  Bunun karşısında Hassa’da büyük bir OSB kuruluyor. Ancak, bölgemizdeki ticari hareketliliğin artması için Afrin’in terörden temizlenmesi gerekmektedir. Ancak, ihale süreci ne kadar sürer bilmiyorum. Sınır illerine bir süre için vergi ertelemesi yaptı Devletimiz. Ancak bizim Valilik olarak talebimiz sadece bazı ilçelerde değil tüm ilimizde sıkıntıları olan esnaflara KOSGEB’ten 2 yıl ödemesiz, düşük faizli 100’er bin TL kredi verilmesi. Bu talebimizin olacağını zannediyorum. KOSGEB’in vergi konusuyla da yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

Vali Erdal Ata, İskenderun Ziraat Bahçesi’nin tamamen Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini, 200 bin metrekare olan bu alanın 30-35 bin metrekare bölümüne hastane yapımının planlandığını da sözlerine ekledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here