Hatay Şehidi Sonsuzluğa Uğurlandı

0
215

Siirt’in Pervari ilçesi, Değirmentaşı Tepe bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekât Polisi Anıl Kemal Kurtul, memleketi Kırıkhan’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan 2020-23 Operasyonunda şehit olan Özel Harekât Polisi Anıl Kemal Kurtul için, Cuma günü Kırıkhan İlçesi Hacı Meryem İçcan Caminde cenaze töreni gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada ağır yaralanan ancak kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Anıl Kemal Kurtul’un cenazesi ilk olarak baba evine getirilerek, helallik alınmasının ardından Mezarlık Kompleksine getirildi.

Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan Cuma Namazına müteakip cenaze namazı gerçekleştirilirken, Şehit Kurtul’un Türk Bayrağına sarılı naşı, tekbir ve gözyaşları arasında Kırıkhan Şehitliğine götürüldü ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

29 yaşında, evli ve bir kız çocuğu olan Şehidimizin tabutu üzerindeki Türk Bayrağı, şehidimizin babası Muhammet Kurtul’a, resmi ise annesi Meryem Kurtul’a, Türk Bayrağı ve resmi ise eşi Hülya Kurtul’a İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından sabır ve başsağlığı temennileriyle  teslim edildi.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Törende, şehidin annesi Meryem Kurtul’un İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan oğlunun kanının yerde kalmamasını istemesi ve kendisinin de göreve hazır olduğunu söylemesi duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Şehidimizin cenaze törenine, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın yanı sıra, Vali Vekili Aydın Tetikoğlu,  Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Mehmet Güzelmansur,  İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Kaya,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, şehidimizin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İskenderun Gazetesi olarak, şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here