Hatay KOM’un Düzenlediği Resim Sergisi Açıldı

0
90

Madde Bağımlılığı İle Mücadele

Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İskenderun Emniyet Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Resim Sergisi törenle açıldı. Sergi 13 Mart’a kadar gezilebilecek.

KOM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen madde bağımlılığı ile mücadele konulu resim sergisi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda sergilendi. ‘Yaşamdan Tuale Yansımalar’ adlı serginin açılışına, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral N. Atilla Demirhan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, diğer protokol üyeleri, proje paydaşı kurum temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, madde bağımlılığı ile ilgili kısa film de gösterildi.

Çocukların madde bağımlılığı yapan maddelerden uzak tutulmasının hedef alındığını belirterek, proje paydaşı olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, yarınlarımız olan gençlere hep birlikte sahip çıkmak gerektiğini belirtti. Yapılan çalışmalara ve projenin yapılma konusuna değinen İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatarak, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” dedi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, dünyada en önemli sorunlardan birinin uyuşturucu madde bağımlılığı olduğunu belirterek,  bu konuya yönelik çalışmaların mutlaka arttırılması ve toplumda bilinçlendirme yapmak gerektiğini ifade etti.

Bedi Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışını yapan protokol üyeleri, sergiyi gezerek resimleri inceledi. ‘Tut elimden bırakma beni projesi’  kapsamında düzenlenen Yaşamdan Tuale Yansımalar sergisi, 07-13 Mart tarihleri ve 10.00-16.00 saatleri arasında gezilebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here