Hatay Günleri Fuarı, Kasım’da Ankara’da Kurulacak

0
320

hatay günleri1Başkent’te Hatay Günleri Fuarı, Hatay’ımızı her yönüyle Türkiye’ye tanıtmak üzere 4-9 Kasım 2014 tarihleri arasında bir kez daha Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulacak. Kurulacak fuar ile ilgili konuşan Hatay Birlik Vakfı Hatay Şube Başkanı Mehmet Gülen, ileri de bu etkinliği uluslararası alana taşıyıp Hatay’ın uluslararası tanıtımını sağlamanın temel hedefleri olduğunu belirtti.

Hatay Birlik Vakfı’nın önderliğinde ve Life Medya Ajansının organizatörlüğünde 4-9 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Başkentte Hatay Günleri ile ilgili Petek Cafe’de sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen yetkililer, program hakkında bilgiler verdiler.

hatay günleri2

Toplantıda selamlama konuşması yapan Organizatör Life Medya İsmail Hakkı Ağlar’ın ardından söz alan Hatay Birlik Vakfı Hatay Şube Başkanı Mehmet Gülen; “Fuarlar günümüzde modern çağların en önemli kültür paylaşım alanlarından ve etkinliklerin bir şölen havasında kutlandığı merkezlerden biri olarak dikkat çekiyor. Artık sınırların kalktığı dünyamızda hem ulusal hem de uluslararası alanda insanların bir araya geldiği, birikimlerini ortaya koyduğu ve paylaştığı, ticaret hacminin çok yüksek olduğu ve bütün bunların yanında büyük bir coşkunun, eğlencenin olduğu, her insanın kendinden bir şeyler bulduğu en önemli organizasyonlardandır.

Bu bilgiler ışığında üçüncüsü düzenlenecek olan Başkent’te Hatay Günleri, Hatay Valiliğinin başkanlığında Hatay Birlik Vakfı’nın önderliğinde ve Life Medya Ajansının organizatörlüğünde yapılacaktır.

hatay günleri3

Etkinliğin amacı: Hatay’ımızı her yönüyle Türkiye’ye tanıtmak, bunun yanı sıra Hatay’ın ve Hataylıların kalkınmasına katkı da bulunmaktır. İleri de bu etkinliğimizi uluslararası alana taşıyıp Hatay’ın uluslararası tanıtımını sağlamak temel hedefimizdir. Organizasyonun amacı ise; Hatay’ımızı, kültürümüzü, kardeşlik ve hoşgörü ortamımızı, tarihimizi, medeniyetimizi, yerel yönetimlerimizi, üniversitemizi, sivil toplum örgütlerimizi, yöresel ürünlerimizi, binlerce yılın imbiğinden geçmiş mutfağımızı kısacası sahip olduğumuz tüm değerlerimizi Türkiye’ye tanıtmak ve ulusal arenaya taşımak” dedi.

Etkinlikler çerçevesinde Medeniyetler Korosu konseri, Abdi İpekçi parkında çok katılımlı Künefe Şöleni, Aba güreşi etkinlikleri, folklor gösterileri, Hatay türküleri korosu, kına gecesi ekibi, fotoğraf sergileri ve buna benzer katılımı arttırıcı ve tanıtımı olumlu etkileyici birçok organizasyon gerçekleştirileceği de belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here