Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayrama Hazır

0
169

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri alırken, hazırlıkları da tamamladı.

Bu kapsamda, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesinde içme suyunun iletilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına gerekli tedbirleri aldı.

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara içme suyunu sağlıklı şekilde iletilmesi mariobet adına kent genelinde tedbirlerin sıkı tutulduğunu aktaran Genel Müdürlük, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından kent genelinde içme suyu ileten tüm noktalarda bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

İçme suyu terfi istasyonları, içme suyu depoları ile faaliyette olan tüm kuyularda bulunan elektrik sistemleri, dalgıç motorları ve motopomplarda bakım çalışması yapıldığını bildiren HATSU, mevcut jeneratörlerde de revizyon çalışmaları yapıldığını aktararak, bayram süresince de içme suyunun iletildiği noktalarda 7 mobil arıza ekibi kent genelinde vardiyalı şekilde 24 saat boyunca teyakkuzda olacağını vurguladı.

Mezarlık Temizleme Çalışmaları Hızla Sürdürülüyor

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Sağlık Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde il genelindeki mezarlıklarda gerçekleştirdiği temizlik, bakım ve iyileştirme hizmetlerini de hızlandırdı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın manevi duygulara olan hassasiyeti doğrultusunda çalışmalarını büyük titizlikle gerçekleştiren ekipler, temizlik çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini bildirdi. Ekipler, mezarlıkların üzerinde ve çevresinde yetişen yabani otları özenle temizleyerek daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Denetimler de Sıklaştı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de Kurban Bayramı öncesinde il genelindeki kasaplarda denetimlerini arttırdı. Vatandaşların gönül rahatlığıyla et alabilmeleri amacıyla Kurban Bayramı öncesinde denetimlere başlayan HBB Zabıta ekipleri, et satışının yapıldığı iş yerlerini titizlikle kontrol ederken etlerin satıldığı reyonların da temizliğine dikkat ediyor. Sağlıklı ve güvenli alışveriş yapılması amacıyla denetimlerini arttıran HBB Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depolarının dereceleri ve temizliğini incelerken denetimler kapsamında etlerin yerden yüksekliği ve etiketlerdeki bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuluyor.

Bayramda Belediye Otobüsleri Ücretsiz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bayram hediyesini de açıkladı. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında kent içerisinde yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, belediye otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. HBB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 13/07/2017 tarih ve 191 nolu HBB Meclis kararı ile tüm resmi tatil, dini ve milli bayramlarda belediye otobüslerinin ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here