Arsuz’da ORKÖY Sertifika Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

0
403

Kaymakam Sarı; “Bu Sayede İlçemiz Halkına Ciddi Bir Ekonomik Katkı Sağlanacak”

Arsuz’da, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce ORKÖY Projesi kapsamında 12 mahallede, toplam 86 hane de yaklaşık 1.634.000 TL maliyetli büyükbaş hayvanın dağıtımına ilişkin sertifika dağıtım töreni temsili olarak Kurtbağı Mahallesinde düzenlendi.

Sertifika dağıtım törenine, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz betturkey Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Her aileye yaklaşık 17.000 TL kredi ve hibe desteğinin verildiği proje kapsamında Kurtbağı Mahallesi’nde düzenlenen temsili törende konuşan Kaymakam Sarı, projenin ilçeye kazandırılmasında desteği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Kaymakam Sarı; “Bu sayede ilçemiz halkına ciddi bir ekonomik katkı sağlanacak. Bu da kırsalda yerinde sağlanmış olacak ve yine kırsalda göçün önüne geçilmiş olacak. Bunun yanı sıra ilçemiz mahallelerinde uygulanan Gelir Getirici Tür Desteklenmesi Projesi ile de yaklaşık 350 dekar arazi de, bozuk orman alanlarının zeytin, ceviz, badem, çam fıstığı gibi gelir getirici ürünlerin ekilerek üç yıllık bakımı yapıldıktan sonra geliri halkımıza ait olmak üzere 49 yıllığına eşit olarak mahalle sakinlerine paylaştırılacak.

Bu sayede hem mahalli ekonomik bir girdi olacak, hem bozuk alanlar ağaçlık alanlara dönüşecek, hem de orman köylüsü ormanı daha iyi koruyacak ve sahip çıkacak. Yine bu projede ve ilçemiz merkezinde günübirlik misafirler için düşünülen ve hazırlanan, Orman Genel Müdürlüğünce de onaylanan, B tipi mesire alanı projesinde emeği ve katkısı bulunan herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Tüm bu çalışmalar ile orman teşkilatının çok ciddi desteğini yanımızda hissettik” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Milletvekili Orhan Karasayar da; “Proje uygulanırken ilçemiz kırsal mahallelerinin buna çok ihtiyacı bulunduğundan, planlama aşamasında Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşmede kapasitenin artırılması, mümkün olduğu kadar talep eden herkese ulaşılması için görüşmeler yaptık” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş ise yapılan bu çalışmanın orman teşkilatının orman köylüsü ile barışık olduğunu ifade etme adına ve orman köylüsünün yerinde desteklenmesi adına önem arz ettiğini, talep geldiği sürece her zaman bu tip projelerle destek vereceklerini ifade etti.

Tören sonunda mahalledeki hak sahiplerine sertifikaları dağıtılırken ilçemize bu projelerle sundukları katkılardan dolayı Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, Antakya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Abidin Varışlı, Uluçınar Orman İşletme Şefi Emine Sarı, Arsuz Orman İşletme Şefi Adem Doğan, İskenderun Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran’a plaket takdim edildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here