‘Hatay Barış Koşusu’ Yoğun Katılımla Gerçekleşti

0
172

Binlerce yıllık geçmişi ile onlarca medeniyeti topraklarında barındıran Hatay, şimdi de barışa dikkat çekmek için koştu. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) organizasyonu, Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nun katkılarıyla düzenlenen ‘Hatay Barış Koşusu’ Türkiye’nin her yerinden gelen koşuseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Hatay Barış Koşusu’na çok sayıda koşuseverin yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin katılım gösterdi.

Antakya Atatürk Parkı’nda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Hatay Barış Koşusu, ısınma turları ve hareketlerinin ardından start aldı. 10 kilometre ve 4 kilometrelik iki ayrı parkurda düzenlenen koşuda, yaklaşık 250 sporcu ter döktü.

Dereceye giren koşucular madalya ve kupalarını, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Emel Korkmaz’ın elinden aldı.

Koşu alanında konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar, Hatay’da böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın koşuculara selamını ve başarı dileklerini iletti.

UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen ve büyük bir heyecanla 2021 yılındaki EXPO’ya hazırlanan Hatay, sporu ve tarihi bir araya getirdiği yepyeni bir organizasyon ile koşuseverleri ağırladı.

‘Hatay Barış Koşusu’, Antakya Atatürk Parkı’ndan başlayan ve ‘dünyada ışıklandırılan ilk cadde’ unvanını taşıyan Kurtuluş Caddesi, Asi Nehri, Habib-i Neccar Camii gibi önemli mekanları içine alan büyüleyici parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşırken, tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla doldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here