Hatay Ak Parti Kadın Vekilini İstiyor! Ak Parti Genel Merkezi Bu Sessiz Sese Kulak Ver!

0
157

Erken seçim asla oldubittiye gelmemeli. Tuşlarım o kadar karma karışık ki hangisine dokunsam bir şeylerin yazımları şekilleniyor. Üç dönem canını dişine katan bir bayan adayın sesli ve sesiz çığlıklarını duyar gibiyim. Milletvekilliği sadece erkekler için olmamalı!?. Türkiye genelinde var olan kadın adayların bölgem Hatay ilinde de ortaya çıkması gerek!

Her dönem seçimler yapılır biter ama bölgemizde sıralama hataları her zaman baş gösterir. Bayan adayın sıralamadaki yerleri aşağılarda olduğu için seçimi ramak kala kaybederler. Adaletsiz bir şekillenmenin var olduğu sıralamada bayan kaybeder, erkek vekil ortay çıkar.

Ak Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan mevcut sıralamanın teşkilatlar tarafından yapıldığı izlenimiyle o da her şeye tamam der! Bölgemiz çok çalışmaya muhtaç bir yer. Kadının olmadığı siyasette yapılanlar hep renksizdir.

Bir bayanımız var, her dönem kendisini sevecenlikle ortaya atar. Ak Parti kurulduğundan beri onu partinin her kademesinde görür ve çalışmalarından dolayı takdir ederim. Heyecanlı sessiz ve sakin… Birden bire patlayacak bir bomba gibi… Ak Parti teşkilatının her kademesinde alın teri var. Geçtiğimiz dönem Milletvekilliği sıralamasında Hacı Bayram Türkoğlu’nu meclise taşıyan isim. Yılmadan usanmadan bölgesine hizmet etme ateşiyle yanıp kavrulan bu hanımefendinin ismi Filiz Özçörekçi… Hatırladık, hatırladınız!

Erken seçim karar öncesi Ak Partinin toplantılarında onu uzaktan seyrederken kendi kendime söylendim… “Bunca gayretleri onu Ak Partinin saflarından asla düşürmemiş..Bu sefer inşallah o hak ettiği sıralamada yer alır ve bölgemiz bir bayan Milletvekili ile onurlandırılır…” diye düşünmüştüm. Derken erken seçim kararı alındı ve onun sanki dün partiye kaydolmuş gibi, özellikle sosyal medya sayfalarında gayretli şekilde mücadelesini hayranlıkla izler oldum. Bir ara telefonla görüşmek istedim. Yapamadım. Belki vereceği kararın ne şekilde olduğunu bilmiyordum.

İlgili resim

Galiba geçtiğimiz gün öğleden sonrasıydı. Cevapsız bir çağrı gördüm telefonda, Filiz hanım aramıştı. Bende o ara kendisini aradım. Hal hatır sorduktan sonra kendisine “Filiz hanım bu günlerde siyaset bayağı yoğun. Siz bu sefer yeniden aday mısınız?” dediğimde o bana çok mütevazi şekilde şu cevabı verdi… “Nuri kardeşim ben memleketimin her noktasındayım. Çok çalışıyor ve mücadele ediyorum. Mensubu bulunduğum Ak Partinin bayrağını daha da yükseklere çıkartmak için elimden ne geliyorsa onu yapıyorum. Ben bir bayanım tek başıma canımı dişime katarak çalışıyorum. Hiç kimseyle kırgınlığım yok. Hatay Ak Parti il teşkilatıyla kadın kollarıyla gençlik teşkilatıyla ve İskenderun teşkilatımızla olumlu istişareler içerisindeyim. Allah’tan bir mani gelmez ise Cuma günü aday adaylığımı açıklayacağım…”

Geçen milletvekilliği seçimlerinde, erkek aday adaylarının arasında bir tek o vardı. Tıpkı bir çiçek gibi tabloyu dolduruyordu. Onu hepimiz gördük ve gayretlerinden ötürü takdir etmiştik. Şimdi yeniden o kulvarda olmak istiyor. Onun bu cesaretini İskenderunlu olarak takdir etmemek elde değil. Görüyor ve hissediyoruz!..

Evet, yıllarını bölgemiz siyasetinin ağır ritmine kaptıran aday adayımız Sn. Filiz Özçörekçi hanımefendi yeniden bölge siyasetimize aday. Onun için yeniden makale yazmak benim için şimdi ayrı bir gurur. Hava ışıldadı ve ısındı. İskenderun şimdi daha net gözlerimin ufkunda! Gemilerin birbirleriyle sık temasları ileride oluşacak bir yoğunluğu müjdeliyordu. İskenderun benim için bir bayan nezaketinde, nazlı ve sevecen. Ona sahip olmak isteyenin de onun gibi olmasını arzu ederim.

İskenderun kendine yakışanı yapmalı. Kendini seveni kucaklamalı. İskenderun’u nazlı gelin ile bu sefer buluşturmak için Ak Parti siyasetçilerinin onun etrafında kenetlenmeli. Çünkü Filiz Özçörekçi kendine verilecek olan bu görevi tam manasıyla hak etti. Ak Parti’nin güçlenmesi uğruna her güçlüğü, sorumluluk ilkesiyle başarıyla üstlenmek istiyor! Hatay Ak Parti teşkilatının görev akışının her damlasında o var oldu asla da kaybolmadı. Seçilmişlerin yanlarında her zaman hanımefendiliğiyle dikkat çekti. Hatay il genel meclisinde sesimiz kulağımız oldu.

Hatay ilimizin Ak Partiden Aday adayı, İskenderun onu yakinen görüyor biliyor ve tanıyor. Peki ya siz siyasetçiler, onu bizim gördüğümüz gözlerle görüyor musunuz? Bölgemizde hak ettiği mertebede bir bayanımız olsun. Onun sıralaması adaletli şekilde olsun ve Ankara’da mecliste bayan adayımız ile gururlanalım. Hatay ve İskenderun kendini yönetecek bir bayanla bizlere gülümsesin. Hatay bir bayan milletvekiline her dönem hasret! Özçörekçi de İskenderun’un sessiz sesleriyle beraber ayakta! İnşallah, gönlüne göre her şey olumlu şekilde şekillenir. Cesaretinden dolayı aday adaylığını tebrik ediyor başarılar diliyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here